I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Synertech: Fabrika vode spremna još od septembra, čeka se upotrebna dozvola

-Fabrika vode je nakon dokazivanja svih parametara, shodno potpisanom ugovoru i Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, još od septembra tehnički u potpunosti spremna da snabdeva Grada Zrenjanina zdravstveno ispravnom pitkom vodom – saopštila je firma Synertech kojoj je poveren posao izgradnje postrojenja u Zrenjaninu. Međutim, ovde navode da se još uvek čeka dozvola za upotrebu objekta.

– Nakon završetka izgradnje postrojenja, angažovano je licencirano privredno društvo kome je poveren posao tehničkog pregleda i prijema objekta, a što je preduslov za ishodovanje dozvole za upotrebu objekta. Obim priložene dokumentacije zahteva duži proces tehničkog prijema nego što je to uobičajeno za drugu vrstu objekata, i mi kao investitor izgradnje nismo u mogućnosti da taj postupak ubrzamo, kažu u Synertechu.

Dodaju i da je zbog postupanja pokrajinske administracije izgubljeno gotovo mesec dana u fazi kompletiranja dokumentacije za tehnički prijem.

-Nadamo se da će to sada biti ispravljeno i očekujemo u vezi toga pomoć Ministarstva zdravlja, konkretno pomoć ministra Zlatibora Lončara, kažu predstavnici Synertecha u izjavi za I love Zrenjanin, napomenuvši da je „saradnja sa Gradom Zrenjaninom i JKP „Vodovod i kanalizacija“ izuzetna, jer svi težimo ka istom cilju – da konačno građani dobiju zdravu pitku vodu“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

U toku razgovora osvrnuli su se i na navode da zbog probnog rada postrojenja pucaju vodovodne cevi u sistemu, kao i na nedavno istupanje u javnosti jedne od stranaka u Zrenjaninu koja je javnosti saopštila da je samoinicijativno uradila analizu vode, kao i da rezultati pokazuju da je vrednost arsena i dalje deset puta veća od dozvoljene.

Mi kao investitori imamo razumevanja da se naša investicija nezaobilazno mora koristiti u dnevno političke svrhe, ali smatramo da to ne bi smelo da bude na takav način da se iznose potpune neistine i besmislice. Nedavno objavljena tvrdnja poslanika političke partije Dosta je bilo da fabrika vode ne može da prečisti pitku vodu u skladu sa Pravilnikom su više nego pogrešni i nekorektni prema nama kao investitorima. Naime, navodno uzeti uzorci vode i njihova provera rađeni su u periodu kada fabrika uopšte nije bila u funkciji prerade i isporuke vode za građane Zrenjanina, odnosno građanima je isporučivana voda direktno sa izvorišta bez našeg tretmana, rekli su u Synertechu.

Prema njihovim navodima, fabrika vode bez bilo kakvih tehničko tehnoloških problema prerađuje pitku vodu i može da isporuči vodu u skladu sa važećim Pravilnikom koji propisuje značajno strožije kriterijume od evropskih.

-Čim se otklone administrativne prepreke i ishoduje upotrebna dozvola, građani Zrenjanina konzumiraće jednu od zdravstveno najispravnijih pitkih voda u Srbiji, poručili su iz Synertecha.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh