I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Fabrika kože „Dafar“ pustila u pogon moderan prečistač voda

U Fabrici kože „Dafar“ danas je svečano u pogon pušteno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda nastalih u proizvodnom procesu.

Ova investicija vredna 36 miliona dinara pomognuta je i sredstvima pokrajinskog budžeta, a postrojenje je u rad pustio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Ovo je odraz naše politike, da podstičemo rad izvozno orijentisanih domaćih kompanija i to u prvom redu malih i srednjih, jer ona podižu kvalitet privrednog života praktično na teritoriji cele republike – rekao je Mirović prilikom obilaska fabrike.

PerSu marketi

Prečistač italijanskog proizvođača „Delta Aqua“ ima kapacitet od 500 kubnih metara vode dnevno. Vrši mehaničku, hemijsku i biološku obradu nakon koje se voda potpuno čista vraća u Begej.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Puštanjem ovog pogona u rad dobijamo mogućnost proširenja kapaciteta, a naš plan je da do 2020. godine podignemo proizvodnju za 50 odsto. Ovo je odličan primer saradnje Pokrajinske vlade i privrede jer na ovakav način potičemo domaću proizvodnju i to ne samo u okvirima kojima se mi konkretno bavimo, već i industriju obuće, te stočarsku proizvodnju na koju je naslonjena proizvodnja koža – kaže Zoran Galović predsednik upravnog odbora kompanije Dafar.

Kožara „Dafar“  bavi se štavljenjem i doradom kože, i doradom i bojenjem krzna. Dokapitalizovana je 2010. godine i u stoprocentnom je vlasništvu italijanske kompanije „FALC“ i holandske „Kitrans“.  Godišnje se proizvede između 150.000 i 200.000 metara gotove kože, oko 250.000 metara prerađenje kože i oko 3.500 tona sirove kože za dalju trgovinu.

Koža se između ostalih izvozi i za „Gučijeve“ fabrike u Italiji, kompaniju sa programom dečije obuće „Falk“, talijanski „Moschino“,  a među domaćim brendovima su „Mona“ i „Manual“. Sirova koža otkupljuje se od oko 100 klanica u regionu, a 95% gotovih proizvoda se izvozi. Trenutno je u ovoj fabrici zaposleno 110 radnika.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh