I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Fabrika automobilskih komponenti „GLM-RS” i zvanično počela sa radom – posao za 350 radnika

U renoviranim halama nekadašnjeg „Minela”, danas je otvoren proizvodni pogon italijanske kompanije „GLM-RS” d.o.o koja se bavi proizvodnjom i obradom metalnih komponenti za auto industriju. Otvaranju su prisustvovali direktor ove kompanije Radivoje Poljanac, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, a ovu svečanost svojim prisustvom uveličao je i ambasador Republike Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo.

Kompanija GLM koja je lider u domenu izrade delova za izduvne sisteme za auto industriju, šesta je po redu italijanska investicija u Zrenjaninu. Ova fabrika počela je sa proizvodnjom novembra 2017. godine i planira da u narednom periodu popuni halu nekadašnjeg „Minela” sa najsavremenijim mašinama za proizvodnju.

– Trenutno u Zrenjaninu je zaposleno 70, a plan je da se taj broj poveća na 350 radnika. Kada stignemo do tog broja, ovaj prostor će nam biti mali. Svakodnevno nam dolaze ljudi, donose svoje biografije i žele da budu zaposleni. Planirana vrednost investicije bila je tri, ali kupovinom novih mašina ona je već premašila pet miliona evra – izjavio je direktor „GLM-RS”, Radivoje Poljanac.

I Taxi Zrenjanin

Ambasador Republike Italije Karlo Lo Kašo, ovom prilikom prvi put je posetio Zrenjanin i zahvalio se predstavnicima lokalne samouprave i autonomne pokrajine na pristupačnosti i pomoći koju su pružili italijanskim privrednicima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Zvaničnim otvaranjem GLM ne slavimo samo preduzetnički duh jedne kompanije, već i odličnu i stalnu saradnju italijanskih i srpskih preduzeća sa institucijama Grada Zrenjanina i AP Vojvodine. Ekonomski odnosi predstavljaju odlučujući aspekt italijansko-srpskog partnerstva. Naša trgovinska razmena prošle godine je dostigla 3,9 milijardi, a statistike pokazuju da ćemo već ove godine premašiti četiri milijarde evra, što je rekordna cifra koja predstavlja 11 odsto ukupne trgovinske razmene koju Srbija obavlja sa inostranstvom, rekao je Karlo Lo Kašo.

Čedomir Janjić, Karlo Lo Kašo i Radivoje Poljanac

Gradonačelnik Čedomir Janjić naglasio je da se sa svojim saradnicima trudio da u prethodnom periodu promoviše industrijske zone i Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje.

– Posebno mi je zadovoljstvo kada prisustvujemo jednom ovakvom događaju gde je jedna firma koja nije bila u zamahu, gde pogoni nisu bili reprezentativni, dobija sasvim novi izgled, ulazi nova energija, ljudi, snaga i to je ono na čemu radimo. Zrenjanin je bio nekada industrijski centar, a mi se trudimo da on to ponovo bude. „GLM-RS” je šesta italijanska kompanija koja otvara pogon u našem gradu od 2005. godine. Do sada niko nije otišao, samo proširuju svoje pogone i to pokazuje da je u Zrenjaninu dobro poslovati – zaključio je Janjić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh