I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Evropsko selo u znaku humanosti

Osnovne škole na teritoriji Zrenjanina mesecima unazad realizuju edukativan projekat  „Evropsko selo“ čija se završna manifestacija priprema za 26.april kada će na gradskom trgu svi predstaviti svoje radove. Cilj ovog kreativnog projekta jeste da se najpre deci, ali i ostalim učesnicima i posetiocima prikažu osobenosti država Evropske Unije. Svaka škola dobila je žrebanjem jednu od 27 zemalja EU čiju su kulturu, tradiciju, istoriju, nacionalnu kuhinju i druge zanimljivosti, proteklih meseci upoznavali kroz razne školske aktivnosti.

U okviru manifestacije čiji je pokrovitelj Grad Zrenjanin, gostovaće đaci škola iz Slovenije i Rumunije koji će predstaviti svoje države.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter jer će po odluci đaka i nastavnika svih škola, celokupni prihod od prodaje suvenira i postavki, biti uplaćen za lečenje naše osamnaestogodišnje sugrađanke Nataše Kiso kojoj je hitno potrebna transplantacija bubrega. Najavljeno je da će manifestaciju svojim prisustvom podržati predstavnici ambasada zemalja koje su deo projekta.

Fordomanija

Vratimo osmeh Nataši

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nataša Kiso, naša sugrađanka, više od deset godina hrabro vodi borbu protiv hronične bolesti bubrega. Pre godinu dana, bubrezi su joj otkazali i tada je krenula na dijalizu na Dečiju Univerzitetsku Kliniku u Beogradu. Od tada, Nataša živi bez oba bubrega, što joj onemogućava normalan život. Iako se u jednom momentu rodila nada da otac može biti donor bubrega, višemesečne analize pokazale su da joj iz zdravstvenih razloga bubreg ne bi odgovarao. S obzirom da je Natašina majka umrla pre nekoliko godina, donora nema i jedino rešenje jeste kadeverična transplatacija.
U našoj zemlji lista čekanja je veoma dugačka i za novi organ čeka se godinama. Jedino rešenje pruža klinika u Rusiji u kojoj bi transplantacija za Natašu koštala 75.000 evra. Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu Nataši Kiso, informacije od donaciji mogu dobiti na fan stranici mreže Fejsbuk, pod nazivom “Vratimo osmeh Nataši”.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002523617311&sk=photos
 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh