I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Evropa u malom u Zrenjaninu – edukativno, raznoliko i kreativno (10 slika)

Tradicionalna, šesta po redu manifestacija „Evropsko selo“ kojom se obeležava Dan Evrope, i ove godine je uspešno održana u hali „Medison”, čime je privukla veliku pažnju javnosti i izuzetan odaziv osnovnih škola učesnica projekta.

Cilj projekta jeste upoznavanje i promovisanje kulture, tradicije i običaja naroda država Evropske Unije.

PerSu marketi

Učenici Osnovnih škola sa teritorije grada Zrenjanina i okolnih naselja su, uz pomoć svojih učitelja, nastavnika i roditelja, na veoma kreativan i raznovrsan način predstavili mnogobrojnim posetiocima tradicije, bogatstva i način života naroda unutar EU. Tokom kulturno-umetničkog programa, đaci su na pozornici izveli nekoliko folklornih pesama i plesnih tačaka.

Ovogodišnji događaj su svečano otvorili Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, vršilac dužnosti šefa EU delegacije u Srbiji Oskar Benedikt i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Fonda „Evropski poslovi” su ovom prilikom školama učesnicama uručili sertifikate i poklone u vidu knjiga i lopti.

Vršilac dužnosti šefa EU delegacije u Srbiji Oskar Benedikt je najuspešnijim učenicima, takmičarima u tradicionalnom kvizu pod nazivom „Koliko poznaješ Evropu” uručio prigodne nagrade i poželeo im mnogo radosnih trenutaka i uspeha u daljem školovanju. Nagrade su dobili Katarina Kerteši, Aleksa Ludoški i Petar Vučelić.

Manifestaciju „Evropsko selo“ je pre šest godina iniciralo rukovodstvo Osnovne škole  „Mladost“ iz Tomaševca.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh