I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Eurobank obezbedila 30 novih računara za ETŠ „Jovan Trajković” Zrenjanin

Eurobank je opremila kabinet Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković” u Zrenjaninu sa 30 novih računara, čija je vrednost više od 1,1 miliona dinara.

Donacija je realizovana u okviru samostalnog projekta Banke „Škola kao nacrtana za Vas”, a sredstva su prikupljena humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce”. Novi računari će biti od velikog značaja učenicima ove srednje škole u Zrenjaninu, jer su im neophodni za obuku u virtuelnim preduzećima, kao i finansijsko-računovodstvenu obuku, kancelarijsko poslovanje, pravne poslove i elektronsko poslovanje.

Pored toga što je i tokom pandemije koronavirusa nastavila da ulaže u poboljšanje kvaliteta stručnog obrazovanja budućih bankarskih službenika Eurobank je od ove godine uvela i jednu novinu: u saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna”, biće obezbeđen popust za srednjoškolce za kupovinu knjiga i gift programa u knjižarama Laguna i Delfi u gradovima u kojima Banka realizuje donaciju.

I Taxi Zrenjanin

– Nastavak realizacije projekta ’Škola kao nacrtana za Vas’ veoma je značajan za Eurobanku. Tokom pandemije koronavirusa nismo odustali od podrške obrazovnom sistemu, već smo i realizovali nove donacije u ekonomskim školama širom Srbije. Zajedničkim snagama, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u saradnji sa klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice nastavili smo sa misijom da poboljšamo kvalitet obrazovanja u našoj zemlji –  izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Obezbeđivanje kvalitetnih uslova za rad i učenje jedan je od prioriteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Zbog toga nastojimo da kroz različite projekte i u saradnji sa partnerima u što većem obimu digitalizujemo sistem, ali i da poboljšamo proces i uslove učenja u našim školama. Zahvalni smo Eurobanci na podršci koju pruža ekonomskim školama širom Srbije, a novi računari, koje je danas dobila i ova škola u Zrenjaninu pomoći će učenicima i nastavnicima u sticanju potrebnih znanja i veština –  rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić koji je danas takođe posetio ovu školu.

– Drago nam je što možemo da sarađujemo sa društveno odgovornim kompanijama, koje cene i poštuju obrazovne institucije i koje su spremne da ulože sredstva u obrazovanje. Na taj način nam daju šansu da budemo još uspešniji i stručniji u obezbeđivanju kvaliteta nastave. Posvećeni smo tome da naši učenici kroz sadržaje koje organizujemo u ovom kabinetu postanu odgovorni, kreativni,  disciplinovani ljudi sa liderskim sposobnostima koji će doprineti razvoju svoje zajednice i društva u celini – naglasila je Dragoslava Golušin, direktor Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković” u Zrenjaninu.

ETŠ „Jovan Trajković“ ove godine proslavlja 126 godina postojanja i rada i ponosi se generacijama stručnjaka iz ekonomije koji su se u njoj obrazovali. Škola poseduje osam obrazovnih profila i trenutno je pohađa nešto više od 700 učenika.

Svaki dinar uložen u ovoj akciji višestruko se isplaćuje

– Ovim potezom unaprediće se uslovi rada u ovoj školi i stvoriti viši nivo, a postoji i drugi aspekat , a to je da će neko od ovih učenika koji će pohađati nastavu na ovim računarima biti i budući naši radnici. Ova donacija se itekako nadovezuje na ono što je lokalna samouprava učinila za ovu školu u ovoj školskoj godini, mi smo sa iznosom 1,4 miliona dinara renovirali nekoliko učionica, hodnik i kabinet, a naravno, veoma je bitna podrška koju pruža Ministarstvo prosvete i pokrajinska Vlada kada su u pitanju osnovne i srednje škole na teritoriji grada Zrenjanina. Podsetiću vas da je juče pet škola potpisalo ugovore sa Porajinskim sekretarijatom za obrazovanje, u iznosu od 11,5 miliona dinara za investiciono održavanje objekata, a u nekim projektima je učestvovala i lokalna sampouprava. Hvala i Eurobanci i ministarstvu, verujem da će se svaki dinar uložen u ovu akciju isplatiti – izjavio je Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina ovom prilikom.

Za tri godine, koliko se sprovodi projekat „Škola kao nacrtana za Vas”, Eurobank je modernizovala šest računarskih kabineta u pet gradova Srbije, izdvojivši više od 5,9 miliona dinara i obezbedivši preko 120 računara, interaktivne table, školski nameštaj i drugu opremu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh