I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Energičan i besprekoran – nastup Ansambla „Kolo” oduševio Zrenjanince (VIDEO)

Nacionalni Ansambl narodnih igara i pesama „Kolo”, održao je sinoć u Zrenjaninu nastup za pamćenje. Publika u velikoj sali Kulturnog centra imala je priliku da vidi kolažni program inspirisan tradicionalnim srpskim, ali i plesnim nasleđem nacionalnih manjina.

Koreografije „Vlaško nadigravanje”, „Igre iz istočne Hercegovine”, „Trojno”, „Nevestinsko”, „Kalač“ i mnoge druge, ređale su se tokom 90 minuta trajanja nastupa, a gromoglasan aplauz odjeknuo je salom nakon izvođenja „Banatskih motiva”.

Ansambl „Kolo”, ulazi u finiš 71. sezone pod nazivom „Momentum”, i svake godine se trudi da publici prezentuje nešto novo.

PerSu marketi

– Mi smo ansambl koji osim očuvanja kulture Srba i igara sa našeg područja, održava i igre manjina poput Mađara, Rumuna, Vlaha… Program se menja u zavisnosti od toga gde putujemo, a trudimo se da se ne ponavlja. Uvek gledamo da Kosovo bude zastupljeno barem sa jednom igrom, a večeras će biti sa dve – „Prizren” i „Igre iz Gnjilana” – izjavila je Danijela Bašić, igrač i pevač u ansambla „Kolo”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ansambl ima od 50 do 100 nastupa godišnje u Srbiji i inostranstvu, a sada ulaze u finiš proslave značajnog jubileja, 70 godina postojanja.

– Prvi deo sezone kulminirao je koncertom 15. maja, na dan osnivanja, u dvorani „Madlenijanum”, u Zemunu. Do kraja godine nas očekuje drugi po redu Etno samit „Tradicija Nova” gde ćemo ugostiti kolege iz regiona i tu nas održati koncert sa ansamblom „Lado” iz Zagreba u „Štark areni”, tako da imamo još puno obaveza do kraja godine – rekao je Janko Dimitrijević, član ansambla „Kolo”.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh