I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Mesne zajednice

Elemir pred realizacijom nekoliko značajnih projekata

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Elemir u cilju upoznavanja sa tekućim aktivnostima, infrastrukturnim radovima i projektima, kao i prisutnim problemima i mogućnostima za njihovo rešavanje.

– Danas smo u Elemiru, slobodno mogu da kažem jednom od najuređenijih mesta našeg grada, ali došli smo da vidimo šta možemo da uradimo i koliko da pomognemo da infrastruktura naselja bude još bolja, rekao je Janjić i dodao da u Elemiru postoje određeni nasleđeni problemi, pre svega u izgradnji fekalne kanalizacije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
– Zadatak Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ je da u 2016. godini završi izgradnju kanalizacije, i to ne samo u Elemiru, već i u Kleku, Ečki i Melencima, i ja ću se postarati da se ta obaveza ispuni. Pred nama je još nekoliko zajedničkih zadataka, hoćemo da pomognemo Elemircima da urede centar sela, predškolskoj ustanovi, odnosno vrtiću u proširenju kapaciteta, a moram da napomenem i da smo, iz Fonda za bezbednost saobraćaja, uspeli da izdvojimo značajna sredstva i usporimo saobraćaj u Ulici Zdravka Čelara. Prethodnih godina bilo je ovde, u glavnoj ulici, više saobraćajnih nesreća s tragičnim ishodom i nadam se da takvih incidenata više neće biti.

Predsednik Saveta mesne zajednice, Marko Kovačević, istakao je da se u Elemiru realizuje dosta projekata i aktivnosti, sa ciljem da se poboljša život njegovih stanovnika.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

– Osnovni zadatak je da do 2016. godine završimo kanalizacionu mrežu, u toku je izrada projekta rekonstrukcije centra Elemira, završava se lovački dom na „Babatovu“, uz pomoć „Direkcije za uređenje i uvereni smo da će nam gradska uprava izaći u susret i podržati nas u realizaciji svih projekata koje planiramo tokom ove i u narednoj godini – rekao je Kovačević i najavio održavanje izbora za Savet mesne zajednice u nedelju, uz uverenje da će i novi sastav tog tela nastaviti dosadašnju uspešnu saradnju s lokalnom samoupravom.

Izvor:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh