I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin

Ekskluzivno – Goran Kovačević : Zrenjanin je dobra sredina za život i rad

U godini koju smo ispratili, kompanija „Gomex“ zabeležila je rezultate koji potvrđuju da je Zrenjanin grad sa uslovima  za kvalitetno privređivanje, ali i centar koji pruža mogućnost za dobru „konekciju“ sa ostalim sredinama u regionu. Širenje  mreže maloprodajnih objekata, učvršćivanje pozicije trgovačkih robnih marki, jačanje brenda i kontinuirano učešće u društevno odgovornim akcijama, izdvojili su „Gomex“ u svesti potrošača daleko u odnosu na druge trgovinske kompanije. U intervjuu za portal I love Zrenjanin, osnivač i prvi čovek kompanije, Goran Kovačević, govori o trudu, postignutim uspesima i poštovanju svojih potrošača.
 
Goran Kova?evi?

Goran Kovačević : Naše pravo na grešku kod kupaca je izuzetno malo

 
I love Zrenjanin : Jedan ste od najuspešnijih privrednika u Zrenjaninu i regionu, na koji način ste u vremenu recesije i  teških ekonomskih prilika u Srbiji uspeli da održite pa čak i razvijete kompaniju ?

Goran Kovačević : Ovo su, pesnički rečeno „smutna vremena“ kada i najprostiji problemi izgledaju zagonetno, nerešivo. Mi smo se trudili da tu maglu koju stvaraju interesi raznih moćnih grupacija i pojedinaca razvejemo i da posmatramo stvari onakvim kakve zaista i jesu. Drugim rečima, radili smo jednostavno, po receptu koji zna svaka domaćica, a to bi mogli sažeti u nekoliko narodnih poslovica „Pouzdaj se use i u svoje kljuse“, „Ne prostiri se preko gubere“, „Ne čini drugom ono što nebi želeo da drugi čine tebi“….Naravno da smo koristili i sva najmodernija dostignuća koja se koriste u trgovinskoj delatnosti, a tu bi mogli iskoristiti Sokratove reči „Znam da ništa ne znam!“ koje i posle hiljada godina pozivaju na stalno učenje i preispitivanje naučenog.

I love Zrenjanin : Kako je Gomex odgovorio na krizu u 2012.godini? Da li su se potrošači okrenuli jeftinijim proizvodima, robnim markama lišenih brendova?

Goran Kovačević : „Gomex“ je pripreme za ovu i sve nadolazeće krize započeo još prije trinaest godina kada se odlučio da započne razvoj sopstvene maloprodajne mreže, a to znači da kontroliše svoju sudbinu. Sada se u našu kasu svakodnevno sliva oko 98% prihoda od maloprodaje pa ne razmišljamo o naplati potraživanja (likvidnosti). Znali smo da se od patriotizma ne živi i da moramo biti dobri kao bilo koja strana kompanija. To je dovelo do stalnog unapređivanja standarda usluge i enterijera u našim prodavnicama, prilagođavanja potrebama kupaca u pogledu asortimana, cena i kreiranja sopstvenog razvojnog puta koji bi činio „Gomex“ prepoznatljivom trgovinom. Razrada koncepta sopstvenih robnih marki je samo jedan detalj u prilagođavanju potrebama kupaca i deo je šire strategije poslovnog razvoja Gomexa.

I love Zrenjanin : Dobitnik ste priznanja “Nagrada grada Zrenjanina za 2012. godinu”. Koliko takvo i slična priznanja mogu da pruže satisfakciju gledajući na celogodišnje uslove poslovanja koji Vam se pružaju u Srbiji?

Goran Kovačević : Imao sam sreće u životu pa sam dobio dosta priznanja za svoj rad. Ipak, priznanje grada Zrenjanina smatram najdragocenijim jer je to ipak sredina u kojoj sam svakodnevno i gde se zna sve meni, i dobro i loše. Naročito mi je drago jer sam dobio informaciju da je inicijativa potekla od jednog našeg starijeg sugrađanina a da je posle podržana od Privredne komore, ali i kulturnih institucija kao što su Pozorište i Galerija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I love Zrenjanin : Istakli ste da Vam je nagrada naročito draga jer niste rođeni u Zrenjaninu, koliki je zapravo bio posao stvoriti nešto potpuno novo, izgraditi jedan brend u zemlji koja Vam je pre toga bila nepoznata?

Goran Kovačević : U Zrenjanin sam došao pre petnaest godina kao jedan od stotine hiljada izbeglica. Kada sam doselio sa familijom nisam poznavao bukvalno ni jednog jedinog stanovnika Zrenjanina. Nakon petnaest godina dobio sam ovu nagradu. To ipak znači da je integracija izbeglica u toku, da i pored svih problema postajemo svi građani Srbije i da je Zrenjanin otvorena sredina. Izbeglištvo je teška trauma, a pogotovo kada dođete u sredinu koja je i sama traumirana svim nesretnim događanjima koja su pogodila Srbiju u poslednjih dvadeset godina. Ipak…idemo dalje, svi zajedno.

 I love Zrenjanin : Kako danas vidite privredu u Zrenjaninu?

Goran Kovačević : Zrenjanin je generalno dobra sredina i za život i za rad. Na žalost, kao veliki industrijski centar bivše Jugoslavije, raspadom tržišta od 22 miliona potrošača Zrenjanin je bio naročito pogođen. Položaj između dva administrativna centra, Beograda i Novog Sada, dodatno je izazivao odliv kapitala, a pre svega kvalitetnog kadra. Ipak, Zrenjanin je grad velikih mogućnosti i njegova budućnost pre svega zavisi od Zrenjaninaca. Ako oni budu poštovali svoj grad i doprinosili u skladu sa svojim mogućnostima, siguran sam da je Zrenjanin grad budućnosti.

I love Zrenjanin : Gde je danas Gomex u odnosu na trgovinske lance u Vojvodini?

Goran Kovačević : „Gomex“ je trenutno drugi trgovčki lanac u Vojvodini, s tim što Gomex razvija manji format prodavnica pa je time uspeh i veći. S obzirom da se radi o takozvanim „komšijskim“ radnjama i da imamo stalne kupce koji svakodnevno ulaze u naše prodavnice, naš posao je mnogo teži jer i jedan nezadovoljan kupac u lokalnoj zajednici znači izuzeto efikasnu antireklamu za Gomex. Naše pravo na grešku je izuzetno malo.

I love Zrenjanin : Koliko i na koji način ulažete u marketing? Smatrate li ga “odgovornim” za rast ili pad kupovine u marketima?

Goran Kovačević : Za svako preduzeće koje ima direktan kontakt sa kupcima, marketing je izuzetno važan. Uzalud je naša dobra ponuda  ako naši potencijalni kupci nisu obavešteni o tome ili ako ne prepoznaju povoljnosti koje im nudimo. Za nas je svakodnevna komunikacija sa potrošačima jednako važna kao i dobar ugovor sa dobavljačima. Jednostavno, to su dve strane iste medalje. Prošle godine smo uložili preko 500.000,00 eura u direktno promotivne svrhe, a kada bi tu uračunali i popuste koje smo odobrili potrošačima, suma se penje na preko 2.500.000,00 eura. Rezultati svega toga su pre svega naši uspešni poslovni rezultati, ali često veći prioritet ima zadržavanje naših tradicionalnih kupaca nego pridobijanje novih.

I love Zrenjanin : Šta jedan prosečan kupac može da očekuje od Gomexa u narednoj godini?

Goran Kovačević : Sledeće godine idemo korak napred. Ove godine smo implementirali najmodernija softverska rešenja za praćenje trgovačkih procesa, a rezultat toga će biti uvođenje kartica lojalnosti za naše kupce koje će kupovinu učiniti još povoljnijom ali i ugodnijom i zabavnijom. Proširićemo prodajnu mrežu i uvesti mnogo novih proizvoda privatne robne marke. Već početkom februara naći će se u prodaji i naš deterdžent za veš u pakovanju od tri kilograma koji smo razvili u saradnji sa zrenjaninskom Beohemijom. Ovaj proizvod će biti prava slika naše poslovne politike u razvoju  robne marke, a to je da potrošači za odličnu cenu dobiju još bolji proizvod.

I love Zrenjanin : Prepoznatljivi ste po društveno odgovornim akcijama i donacijama, koliko je to važno za jednu kompaniju?

Goran Kovačević : Osnovno pravilo je da mi ne možemo dobro živeti ako oko nas svi žive loše. Dakle, moramo se međusobno pomagati. Danas je Gomex u poziciji da pomaže i to će činiti i dalje u skladu sa svojim mogućnostima. Naša prevashodna odgovornost je da obezbedimo koliko toliko pristojan život za naše zaposlene, a deo onoga što preostane usmeravaćemo na pomoć lokalnoj zajednici. Mi sada više nismo samo deo zrenjaninske lokalne zajednice pošto smo prisutni širom Vojvodine, pa ćemo pomagati i sva ona mesta u kojima smo prisutni.

I love Zrenjanin : Vaša predviđanja u 2013.godini u oblasti trgovine.

Goran Kovačević : 2013-ta će biti za nijansu bolja nego prošla godina. Čini se da je svest o potrebi kreiranja bitnih promena privrednog sistema sazrela i kod političara. Trgovina je 100% u privatnom vlasništvu i niko od nas nije korisnik nekih specijalnih državnih subvencija. To znači da je za nas samo potrebno da nas ne ometaju sa pravilima koja su van zdravog razuma. Borba na tržištu je izuzetno oštra i ona garantuje dalji razvoj trgovačke delatnosti. Ko zaostane u toj borbi, brzo će nestati sa poslovne scene. Dolazak dodatnih stranih trgovačkih lanaca kao što je Lidl je izvestan i to će doneti dobrobit i potrošačima ali i celom društvu. Dakle, trgovina će sledeće godine napraviti iskorak, a njegova veličina će zavisiti samo od ukupne efikasnosti srpske privrede.

I love Zrenjanin : Kojom je Vaš životni moto kojim se vodite u poslovnom i privatnom životu?

Goran Kovačević : Počeo sam poslovicom „Use i u svoje kljuse“ što dobro oslikava moju poslovnu i životnu filozofiju, a mogu završiti  još jednom na istu temu – „Pomozi sebi pa će ti i Bog pomoći“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh