I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Ekologija i reciklaža – Podizanje svesti kod najmlađih

Nakon nekoliko uspešnih prezentacija u okviru ekološke edukativne akcije „Sakupi, sleektiraj, recikliraj“ organizatori iste saopštili su da deca u zrenjaninskim vrtićima imaju odlično predznanje u oblasti ekologije. Interaktivne prezentacije do sada su održane u vrtićima „Biberče“, „Poletarac“, „Leptirić“ i „Sunčica“.

Najmlađi sugrađani pokazali su kroz igru i kreativne akcije da imaju predznanje o zaštiti životne sredine i reciklaži. U svim pomenutim vrtićima, odgovarali su na postavljena o prirodi, zagađivačima životne sredine, kontejnerima za odlaganje različitih vrsta otpada, a od organizatora akcije „Sakupi, selektiraj, recikliraj“ mogli su da nauče o daljem procesu koji se sprovodi sa sakupljenim smećem – reciklažom. Pažnju mališana zaokupili su uzorci materijala koji se dobijaju reciklažom.

Klinci

Jedna u nizu ekoloških interaktivnih akcija u zrenjaninskim vrtićima

Fordomanija

Pored edukacije, deca vrtića učestvuju i u sakupljanju plastične ambalaže u specijalnim kavezima koji će biti postavljeni u tim vaspitno-obrazovnim ustanovama. Plastična ambalaža se otkupljuje, a novac ostaje vrtiću za kupovinu neophodnog materijala koji im je neophodan u svakodnevnom radu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pokretač akcije je preduzeće ze reciklažu “Pro pet recycling”, a podržali su je komunalna preduzeća “Čistoća i zelenilo”, “EKOS”, ekološka udruženja i pokreti, Asocijacija mesnih zajednica, i medijske kuće.

Akcija se nastavlja sutra, u vrtiću „Maslačak“.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh