I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Eko pitalica – visoka svest osnovaca o značaju očuvanja životne sredine

„Eko pitalica“, ekološki kviz u organizaciji Udruženja „Argo 2013“ održan je u OŠ „Đura Jakšić“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. 

 

Tema projekta je bio ekološki kviz, koji se realizovao u OŠ „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu, ciljna grupa su bili osnovci sedmog i osmog razreda.

– U ekološki kviz su direktno uključena deca i nastavnici škole, dok su indirektno bili uključeni roditelji, sve ukupno oko 500 ljudi. Održana im je prezentacija o ekologiji, tj. zaštiti životne sredine, koju je prezentovao diplomirani ekolog Sebastijan Dorožan, nakon čega je odabrano po osmoro dece u dve grupe kako bi se takmičili, tj. učestvovali u kvizu, koji su im održale Marija Belić i Marija Samardžić – rekao je  Darko Kostovski, predsednik Udruženja Argo 2013, koje je realizovalo ovaj projekat.

PerSu marketi

DOBRO PREDZANJE IZ OBLASTI EKOLOGIJE

Posle završenog kviza i prebrojanih bodova, pobednička ekipa je dobila majice sa natpisom „Eko pitalica“, koje su imale na sebi i logo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i logo Udruženja „Argo 2013“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svi učesnici kviza su dobili zahvalnice za znanje koje su pokazali u kvizu.

– Na kraju smo došli do zaključka da su deca imala dobro predznanje iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, što znači da su svesni u kakvom okruženju žive. Svakako, treba raditi na podizanju ekološke svesti naših građana, kako mladih, tako i starijih  – zaključio je Sebastijan Dorožan.

Cilj “Eko pitalice” je bio podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju očuvanja životne sredine, reciklaže i poštovanja ekoloških pravila, kako bi se na najbolji način očuvao suživot ljudi i prirode.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh