I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Edukacija za najmlađe – ponašanje u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina, u cilju podizanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, organizuje program edukacije za najmlađe učesnike u saobraćaju – učenike prvog razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Zrenjanina. Program edukacije deo je šire kampanje „Bezbednost dece u saobraćaju“, a realizovaće se kroz više različitih akcija.

EdukacijaUSaobracaju_3EdukacijaUSaobracaju_2

Prva u nizu akcija u vezi sa vaspitanjem i osposobljavanjem dece za bezbedno i efikasno učešće u saobraćaju-  „Spretno i pametno u saobraćaju“, počela je juče na saobraćajnom poligonu postavljenom u dvorištu osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“. Početak akcije ozvaničio je pomoćnik gradonačelnika David Dimkić.

– Prilike ukazuju da je neophodno da deca od malih nogu počnu s edukacijom u saobraćaju. Obuku će proći više od hiljadu dece prvog razreda i predškolskog uzrasta. Siguran sam da će, zahvaljujući onom što ovde budu naučili, mališani biti pravi učesnici u saobraćaju. Druga faza ove obuke biće nastavljena na poligonu koji ćemo postaviti u centru grada. Poligon je u vlasništvu Grada, nećemo morati da budemo na nekoj „listi čekanja“, kako bi mogli da ga koristimo, već ćemo edukaciju moći da sprovodimo kad god budemo imali raspoloživog vremena– rekao je Dimkić i najavio nastavak akcije u jesenjem periodu.

PerSu marketi

EdukacijaUSaobracaju_5EdukacijaUSaobracaju_4 Svaka grupa dece na poligonu prolazi kroz radionicu u trajanju od 45 minuta. U prvom delu radionice, u trajanju od pola časa, deca obilazeći poligon saznaju „šta je čije?“ (trotoar, kolovoz, biciklistička staza…), kako se obilaze prepreke na trotoaru, kako se kreće ulicom bez trotoara, uče osnovna pravila na autobuskom stajalištu, prelaze preko ulice na pešačkom prelazu sa i bez semafora, prelaze ulicu sa više saobraćajnih traka, železničku prugu, i stiču znanja o školskoj patroli. Drugi, petnaestominutni deo radionice, sprovodi se na prostoru rezervisanom za igru, gde sa edukativnim timom, kroz kviz i igrice, deca ponavljaju osnovna pravila u saobraćaju i dobijaju edukativni materijal. Izvor : zrenjanin.rs

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh