I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

E, tako se to radi – recept za najbolji ovčiji paprikaš čuvaju u Belom Blatu (VIDEO)

U Udruženju kuvara amatera, negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine iz Belog Blata obnovljena je lepa tradicija prekinuta ovog proleća zbog epidemije korona virusa.

Prema dobroj staroj tradiciji od marta meseca pa sve do novembra svaka poslednja subota u mesecu bila je rezervisana za kuvanje ovčijeg paprikaša i prodaju po promotivnoj ceni. Ova sezona morala je iz razumljivih razloga da sačeka pa je prvo kuvanje organizovano tek u junu. To je i bio razlog za više nego veliko interesovanje i posetu dvorištu „Vatrogasnog doma“ gde se ovčiji paprikaš sprema po „starinski“.

– Bitno je da ovca bude što starija, tako reći kao „Biblija“. Sve ostalo je vrlo jednostavno, so, biber, ljuta paprika i krompir. Mi u Udruženju nismo ljubitelji podužeg spiska svakojakih začina jer to samo ubije ukus ovčetine – kažu nam kuvari amateri iz Belog Blata.

I Taxi Zrenjanin

Ovo je jedan dan kada domaćice poštedite kuvanja? – Jeste, na ovaj dan je kod kuće „veliko spremanje“ i svima koji žele omogućavamo da odavde ponesu topli obrok i tako uštede trud barem oko kuvanja tog dana. Cena je uvek simbolična i tek tolika da nam pokrije najosnovnije troškove – kaže Darko Sladeček iz ovdašnjeg udruženja jednog od malobrojnih koje je preostalo jer smanjivanjem broja ljudi u selu nestala su i razna udruženja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sledeći sličan susret zakazan je za poslednju subotu jula meseca. Polovinom avgusta na programu je i tradicionalni „Ovčarski dan“, a tačan datum preciziraće se nakon sastanka sa Udruženjem stočara. Pogledajte video recept.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh