I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dvojica devedestogodišnjaka pokazala kako se igra pravi šah

U okviru manifestacije „Sunčana jesen života“, koja je tokom oktobra meseca posvećena brizi o starim licima, danas je na Bagljašu održan turnir u šahu za osobe treće dobi.

Učesnici turnira bili su članovi Kluba penzionera sa teritorija Mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“, koji su ujedno bili domaćini stanarima Gerontološkog centra Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Među njima su bila i dva najstarija takmičara – devedesetjednogodišnji Ilija Kondić i devedesettrogodišnji Milan Anđić.

Oni su za naš portal izjavili da su još od ranog detinjstva istinski zaljubljenici u ovaj sport, jer su tokom igranja šaha uspeli da razviju brzo i logičko razmišljanje, što je doprinelo da i nakon devet decenija još uvek budu aktivni u društvenom životu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Otvarajući turnir, direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin Tatjana Živanov izrazila je svoje zadovoljstvo što je stanarima njihove ustanove pružena prilika da budu gosti ovog dogadjaja.

Sekretarka Mesne zajednice Marija Janković je dodala, da je današnji događaj samo jedan u nizu dešavanja koja će biti organizovana u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana starijih lica.

-Nadamo se da će današnji turnir u šahu i nedavno pokrenuta plesna škola umnogome doprineti poboljšanju života naših penzionera, rekla je na kraju sekretarka.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh