I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dvodnevna edukativna radionica „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa”

U okviru projekta „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa”, humanitarna organizacija „Caritas”, koja deluje unutar zrenjaninske biskupije, 23. i 24. juna organizuje radionicu u prostorijama Hotela Vojvodina i na poligonu za vežbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva  u Mužlji.

Radionica je namenjena predstavnicima udruženja građana i mesnih zajednica, formalnih i neformalnih volonterskih grupa i predstavnicima lokalnih samouprava sa teritorije Banatskog okruga.

U petak, 23.juna sa početkom od 10 časova, nakon zvaničnog delaotvaranja, biće održana  predavanja na teme prirodnih katastrofa, pravnih aspekta smanjivanja rizika od katastrofa, o sistemu zaštite i spašavanja i mnogih drugih.

PerSu marketi

U subotu, 24. juna, sa početkom od 9 sati i 30 minuta na poligonu Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Mužlje, biće održane pokazne vežbe članova DVD Mužlja i Srpskog spasilačkog tima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Smanjenje rizika od katastrofa predstavlja koncept i stručno sprovođenje niza aktivnosti u cilju smanjivanja rizika putem sistemskih napora da se analiziraju uzročni faktori katastrofa i da se njima upravlja, kao i smanjenjem izloženosti opasnosti, ranjivosti ljudi i imovine, promišljenim upravljanjem životnom okolinom, kao i poboljšanom spremnošću na pomenute događaje.

Projekat „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa” na teritoriji zrenjaninske biskupije, Banatskog okruga sprovodi humanitarna organizacija „Caritas” iz Zrenjanina, a uz podršku „Caritas” Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh