I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Dvadeset godina posle, generacija 1977

Mnoge generacije se ovih dana opraštaju – osnovno i srednjo školski maturanti, a u isto vreme neke starije generacije okupljaju se deceniju ili dve od izlaska iz školskih klupa. Susret jedne od najbrojnijih zrenjaninskih generacija koja se okupila dvadeset godina nakon završetka osnovne škole“Petar Petrović Njegoš“, zabeležili smo pre dva dana u gradskoj pivnici.

Generacija godišta 1977 koja je popunjavala tadašnjih devet razreda okupila se u velikom broju zbog čega ni nekoliko sati koliko su proveli zajedno, nisu bili dovoljni da ispričaju sve priče, podsete se najboljih trenutaka u osnovnoj školii i provesele se u prepoznatljivoj atmosferi pivnice. Mnogi od njih više i ne žive u gradu na Begeju, ali su posebno za ovu priliku došli čak iz drugih država. Naš sagovornik, Gezim Selimi završio je osnovnu i srednju školu u Zrenjaninu, ali ga je životni poziv odveo u Makedoniju odakle je te večeri stigao kako bi se sreo sa društvom iz razreda.

– Ne dolazim u Zrenjanin često jer sam obavezama vezan za Makedoniju, ali me ovde uvek vrate lepa sećanja. Ostao sam u kontaktu sa dosta školskih drugara zahvaljujući internetu i socijalnim mrežama, a evo večeras je jedinstvena prilika da vidimo ko se koliko promenio, šta smo to do sada uradili. Voleo bih da se ovako okupimo i za 5 godina – rekao je Gezim našem portalu.

Njegova školska drugarica, naša sugrađanka Andrijana Smiljković radi u Zrenjaninu kao profesor engleskog jezika ali nije u prilici da često viđa celu generaciju. -Sticajem raznih okolnosti dosta ljudi viđam ali nikad u ovom broju i na jednom mestu zbog čega je ovo veče za sve nas posebno. Oduševila sam se činjenicom da smo se okupili u ovolikom broju jer smo ipak najmasovnija generacija, a poseban trenutak jeste dolazak naših učiteljica i nastavnika. Neke od školskih drugara skoro i da nisam prepoznala jer ih nisam videla dvadeset godina – kaže kroz smeh Andrijana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Iako se nismo zadržali posle ponoći, do nas je stigla informacija de je generacija 77, škole „Petar Petrović Njegoš“ slavila do sitnih sati uz bend „Ego i Švarc“, a naredni susret dogovorili su za deset godina od ovog susreta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh