I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Dva nova vrtića u Zrenjaninu u budućnosti

Gradilište dečjeg vrtića „Alisa u zemlji čuda“, u zrenjaninskom naselju „Gradnulica“, obišli su v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Nebojša Malenković i  gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak.

alisa-vrtic-zrenjanin

Izgradnja ovog vrtića počela je sredinom decembra 2011. godine, ali su radovi zbog određenih problema – izmena u projektu, izmena gabarita objekta, zastoja u plaćanju – obustavljani i dinamika znatno usporavana.

Konačno, svi problemi su otklonjeni, a radovi su krajem ovog leta intenzivirani. Danas su se prisutni mogli uveriti da se nazire završetak građevinskih radova, da je ceo objekat pod krovom i da će uskoro uslediti i unutrašnji radovi. Vremenski uslovi, konkretno današnja kiša, više ne smetaju izvođačima radova i planirane aktivnosti se neće prekidati.

I Taxi Zrenjanin

Fond  za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelio je 60 miliona dinara za gradnju objekta, 19 miliona je izdvojio Grad Zrenjanin, dok je oko tri miliona dinara obezbedila mesna zajednica „Gradnulica“. Ovaj vrtić će, u najsavremenijim uslovima, u prvoj fazi imati kapacitet za celodnevni smeštaj 150 dece, dok druga faza predviđa proširenje kapaciteta za još oko stotinu dece.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nakon obilska gradilišta, gradonačelnik Bošnjak uveren je da će izgradnja ovog značajnog objekta predškolske ustanove biti uskoro okončana.

– Ovo je jedan u nizu projekata koji nas očekuju u vezi sa predškolskom ustanovom, grad ima priliku da se pohvali da je ove godine u vrtiće upisano tridesetoro dece više nego prethodne, da su grupe brojnije i da ćemo, u narednih nekoliko godina, i na drugim lokacijama graditi nove objekte. Najmanje dve lokacije već možemo da najavimo – jedna je na „Bagljašu“, a druga na teritoriji mesne zajednice „Bolnica – Berbersko“, u naselju „Putnikovo“. Nadamo se da će ovaj reprezentativni objekat vrtića „Alisa u zemlji čuda“ zadovoljiti sve potrebe lokalnog stanovništva za smeštajem dece i moći ćemo, nadam se, da se za par meseci okupimo ovde ponovo i predamo vrtić na korišćenje našim najmlađim sugrađanima – rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

vrtic

Vrtići za mališane na Bagljašu i naselju Putnikovo

Vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković istakao je značaj ulaganja u izgradnju ovakvog objekta, u delu Zrenjanina u kom živi oko deset hiljada stanovnika.

– Po nekoj dinamici, koja nam je sada predočena, građevinski radovi biće gotovi u decembru i tada ćemo pristupiti opremanju vrtića koje, uveren sam, neće dugo trajati, kako bi što pre objekat predali na upotrebu najmlađim Zrenjanincima – naglasio je Nebojša Malenković.

Izvor : zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh