I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Dunja Dimić: Advokatura i balet – dve moje strasti

Dobra volja i jaka želja često znaju da pomire dve na prvi pogled nespojive stvari. To je dokazala i dvadesetsedmogodišnja Dunja Dimić iz Zrenjanina. Iako se još od detinjstva bavila baletom, naša sagovornica odlučila je da joj životni poziv bude advokatura, ali ipak od baleta nije odustala. Od septembra ove godine Dunja će zajedno sa koleginicama iz baletskog studija Delfina nastaviti da podučava decu ovom gracioznom plesu. O tome kako uspeva da poveže advokaturu i balet, te kada kreće upis novih članova razgovarali smo sa Dunjom Dimić.

Baletski studio Delfina – nastup na završnom koncertu 2018.

U Baletskom studiju Delfina kažu da se odmor privodi kraju i polako kreću pripreme za upis novih članova.

“Upis kreće od septembra i trajaće ceo mesec, mada  smo mi otvoreni za prijem novih članova tokom cele godine. Treninzi se održavaju u Medicinskoj školi i u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš. Tačne informacije o održavanju treninga i formiranju grupa biće objavljene na našoj fejsbuk stranici Baletski studio Delfina“, kaže Dunja Dimić.

I Taxi Zrenjanin

Baletski studio Delfina – nastup na završnom koncertu 2018.

Ko sve može da se bavi baletom?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Baletom mogu da se bave svi koji imaju želje i volje, koji su spremni da uče, trude se i vredno rade na sebi.  Nama je najvažnije da deca sa osmehom dolaze i odlaze sa treninga, te da uvek na treningu vlada prijatna atmosfera. Svaki trening gledamo da učinimo drugačijim, zanimljivijim, a posebno kad je reč o grupi dece najmlađeg uzrasta”, objašnjava naša sagovornica.

„Pre podne radim kao advokat, a po podne igram balet“

Iako je balet igrala još od detinjstva, ipak je advokatura nešto za šta se odlučila da joj bude životni poziv. Zanimalo nas je kako uspeva da uskladi ova dva, naizgled, nespojiva poziva.

„Iako sam od nedavno advokat, uspevam da postignem sve, i balet ne trpi. Mislim da je u svemu najvažnija dobra organizacija, ali i kada neko radi ono što voli, to onda i nije posao”, kaže Dimić.

Dunja Dimić

„Balet je oduvek bio moja ljubav, ali i pravo takođe. Možda jeste čudan spoj, ali za sada funkcioniše, a nadam se da i  u budućnosti hoće”, dodaje naša sagovornica.

Tokom cele godine traju pripreme za godišnji koncert i razna takmičenja.

„Svake godine se održava koncert na kome učestvuju sva deca sa koreografijama koje smo tokom godine spremali. Imamo i grupne i solo treninge, a i nastupe, za decu svih uzrasta. Počev već od 3 godine. Učestvujemo, takođe, i na različitim takmičenjama kako u zemlji tako i u inostranstvu. Ove godine imali smo završni koncert 29. maja u Kulturnom centru, koji je uspešno završen. Posebno bih naglasila da deca iz godine u godinu sve više napreduju, trude se i zaslužuju sve pohvale”, zaključuje Dunja Dimić.

Baletski studio Delfina – osvojena nagrada na takmičenju

Više informacija o upisu novih članova i rasporedu treninga zainteresovani za balet mogu da pronađu na fejsbuk stranici Baletski studio Delfina, kao i pozovom na  broj telefona 064/64-65-431.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh