I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Društvenom igrom Marš na Drinu dvojica Zrenjaninaca zaludela igrače (VIDEO)

Nedavno se na domaćem tržištu pojavila društvena igra „Marš na Drinu“ – strateška, kako stoji u opisu ali i edukativna igra namenjena za 2, 3 ili 4 igrača.

Igru su osmislila dva brata iz Zrenjanina Vukašin i Janko Nišavić inspirisani događajima iz Prvog svetskog rata.

– Ideja za ovu igru rodila se pre 6 godina, a budući da se bližila 100. godišnjica od završetka Prvog svetskog rata smatrao sam da na neki svoj način treba da doprinesemo da se taj jedan od najsvetlijih i najtežih trenutaka naše istorije sačuva od zaborava. Igru smo dugo i polako sklapali, gledali smo koji elementi mogu da budu „igrivi“ i evo pet godina kasnije igra je pred publikom, odnosno u prodaji – kaže Vukašin Nišavić.

Fordomanija

– Igra zahteva dobru postavku na početku, strategiju, intuiciju, a samo donekle zavisi i od sreće, tj. povlačenja kartica koje zamenjuju kockice ali to ne mora da bude presudno. Broj mogućih kombinacija je beskonačan. Igra u mnogim svojim delovima prati istinite istorijske događaje (generali, bitke, prelaz preko Albanije) tako da deca mogu dosta toga da nauče i to na zabavan način, a oni koji već znaju o tom periodu mogu da osveže znanje. Krajnji cilj „centralnih sila“ je da pokore Srbiju, a Srbije da protera okupatora sa svoje teritorije – kaže Janko Nišavić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Braća Vukašin i Janko opisali su nam ukratko kako se igra ova društvena igra koja zasad, kako stvari stoje, neće dobiti svoju kompjutersku verziju jer autori su hteli da naprave igru za žive igrače, a ne za sedenje pred monitorom.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh