I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Zrenjaninka postala šampionka bosanske koride

Renata Pranjković, tridesetpetogodišnjakinja iz Zrenjanina, koja je u sretnom braku s Perom Pranjkovićem iz Viteza, postala je zaštitni znak brojnih korida u Bosni. Ona je jedina žena u BiH koja uzgaja bikove i koja ih s dosta uspeha vodi na borbama širom regiona.

 

Ipak, poslednji vikend je za Bodačicu, kako je Renatu prozvao komentator borbi bikova Milenko Srdić, bio izuzetno uspešan. Prvo je u subotu njen Lozonja pobedio na Grmečkoj koridi, a dan posle i Putalj je postao šampion u lakoj kategoriji do 700 kilograma na 66. tradicionalanoj koridi u Čevljanovićima.

– To je za mene najljepši vikend u životu. Ostvarenje snova. Stvarno nije mala stvar kada u dva dana osvojite dvije najveće koride u našoj zemlji – kaže Renata Pranjković, koju smo posetili na imanju u Vitezu. Ljubav prema životinjama Renata ima još od ranog detinjstva, kada je maštala da jednog dana postane veterinar.

I Taxi Zrenjanin

– Uvijek sam imala kućne ljubimce. Po nekoliko njih. Željela sam upisati veterinarski fakultet, ali mi nije dala baka. Onda me život prije nekoliko godina doveo u Vitez, gdje sam upoznala supruga Peru i zajedno smo odlučili da se posvetimo stočarstvu, a posebno uzgajanju bikova – dodaje Pranjković, koja većinu pobjeda proslavlja na leđima svojih bikova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Zabrana korida

Ona će zajedno sa svojim prijateljima, koji su, takođe, vlasnici bikova, učiniti sve da ne bude zabranjeno održavanje korida.

– Ovo je tradicija u BiH i pravi je apsurd ako dođe do zabrane. Nerviraju me najviše društva za zaštitu životinja, čiji članovi nakon protesta odu na kilogram teletine ispod sača. Mi na bikove gledamo kao na decu. Pazimo ih i odgajamo. Produžavamo im život, tako što odemo u neku od klaonica, uzemo ih i oni žive još najmanje deset godina – govori Pranjković.

Snimanje filma

Produkcija VB nedavno je počela snimanje filma o Renati, koji bi trebao biti završen u narednoj godini.

– Hrvatska ima svoju Sonju, a BiH Renatu. U susednoj zemlji veliku popularnost doživio je film „Sonja i bik“. Verujem da će tako biti i s mojim. Takođe, nedavno sam dobila ponudu od Reutersa iz Londona, koji, takođe, želi uraditi film o meni – kaže Renata.

Izvor: avaz.ba

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh