I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pijaca u Jug Bogdanovoj u funkciji od iduće nedelje

Gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor preduzeća “Pijace i parkinzi” Ilija Mandić obišli su danas završne radove na pijaci u Jug Bogdanovoj ulici, koja će, kako su najavili, početi sa radom sredinom naredne nedelje.

pijaca-jug-bogdana-1

Gradonačelnik Janjić je da je reč o jednom od velikih infrastrukturnih projekata koji se realizuju u gradu.

– Četrdeset godina nije ulagano u ovu pijacu i kada pogledam šta je urađeno zaista sam ponosan i na svoj tim, ljude iz lokalne administracije, kao i ljude koji rade u “Pijacama i parkinzima”. Uspeli smo da obezbedimo trideset miliona dinara, koliko je uloženo u ovu rekonstrukciju i siguran sam da će građani iz ovog dela grada biti zadovoljni, posebno jer u drugoj fazi radova planiramo da uredimo i plato oko pijace. Već sada mogu da kažem da je ovo jedan od lepših pijačnih objekata u državi – kazao je on.

Fordomanija

pijaca-jug-bogdana-2

Prema njegovim rečima, očekuje se realizacija sličnih projekata, jer se zajedno sa stručnjacima iz JKP “Pijace i parkinzi” radi na proširenju Velike pijace, odnosno na uklanjanju dela pijace namenjene za prodaju polovne robe. Naime, taj plato biće preuređen, što će pijaci dati i lepši izgled, ali i doprineti funkcionalnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

pijaca-jug-bogdana-3

Ilija Mandić je rekao da preduzeće na čijem je čelu nastavlja da ulaže u rekonstrukciju i opremanje pijaca i to ne samo u gradu, već i naseljenim mestima. 

– Tri pijace kojima upravlja naše preduzeće potpuno su rekonstruisane i uređene, a takođe, akcenat smo stavili i na naseljena mesta gde pomažemo u vidu obezbeđivanja pijačnih tezgi za prodavce, tačnije male poljoprivredne proizvođače i tako im omogućavamo da izlažu svoju robu i prodaju je u svojim naseljenim mestima – rekao je Mandić.

pijaca-jug-bogdana-5

On je istakao da je u toku procedura predviđena aktima preduzeća, odnosno interna licitacija koja se odnosi na korisnike pijačnih usluga koji su imali sklopljene ugovore sa preduzećem “Pijace i parkinzi” pre početka radova.

– Posle toge biće organizovana javna licitacija za sva preostala slobodna mesta, tako da očekujemo da do srede sledeće nedelje naši korisnici ovde prodaju i izlažu svoju robu – dodao je Mandić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh