I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Knežević gleda u SPS, SPS u Beograd

Bivši demokrata, a sada predsednik GrO SNS Goran Knežević pozvao je kolege iz SPS-a da se izjasne s kim će formirati vlast u Zrenjaninu.

Na prozivku bivšeg gradonačelnika i uglednog člana DS, predsednik Gradskog odbora SPS Željko Malušić najavio da će “ o koalicijama odučivati kad dobiju zvaničcni stav Glavnog odbora SPS“.
Knežević je u otvorenom pismu pozvao zrenjaninske socijaliste da se izjasne da li podržavaju dosadašnju koaliciju DS-LSV, uz podsećanje da LSV godinama traži zabranu delovanja SPS.
„Smatram da bi podrška socijalista koaliciji DS-LSV bila protivna volji građana koji su na izborima ukazali poverenje SPS-u“, ocenio je Knežević.
Predsednik Gradskog odbora SPS Željko Malušić rekao je Tanjugu da će “ o koalicijama odučivati kad dobiju zvanični stav Glavnog odbora SPS“ i najavio sutra sednicu Izvršnog odbora SPS u Zrenjaninu, kao i dolazak lidera SPS Ivice Dačića.
Odmah posle saopštavanja rezultata izbora, nosilac liste „Izbor za bolji život -Boris Tadić“ Mileta Mihajlov najavio je da je koalicja DS-LSV, koja je do sada vodila grad, dobila najveće poverenje građana i ocenio da, zajedno sa SPS i SVM ima ubedljivo najveći broj odbornika.
„Izborni rezultati nas obavezuju da oformimo novu – staru koaliciju i nastavimo sa započetim poslom unapređenja života u Zrenjaninu“, najvio je tada Mihajlov, koji je i gradonačelnik Zrenjanina.
Knežević, bivši funkcioner DS, bivši gradonačelnik, 2008. uhapšen kao „vođa kriminalne grupe“, a sada član Predsedništva SNS i nosilac liste „Pokrenimo Zrenjanin“, poručio je Mihajlovu da takvom izjavom „obmanjuje javnost i da ne ume časno da prihvati poraz“, navodeći da je DS osvojio manje glasova od liste koju predvode naprednjaci.
Prema konačnim rezutatima lokalnih izbora za 67 odbornika koalicija „Pokrenimo Zrenjanin-Tomislav Nikolić“ ima 25 mandata, lista „Izbor za bolji život-Boris Tadić“ 15, LSV 13, koalicija SPS-PUPS-JS osam, SRS četiri i SVM dva mandata.

(Tanjug)

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh