I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Drugari sa „Ruže“ amaterskim filmom razgalili srca Zrenjaninaca (VIDEO)

Ono što su drugari iz kraja marljivo pripremali 14 meseci danas je konačno ugledalo svetlost dana ili bolje reći svetlost bioskopskog platna.

U prepunoj velikoj sali Kulturnog centra pred više od 300 gledalaca premijerno je prikazan dokumentarni film „Naša priča o Ruži“.

Ideja Miroslava Mihajlovića jednog od stanovnika naselja „Ruža Šulman“ u Zrenjaninu da filmom dokumentuje jedno vreme od početka je naišla ne samo na odobravanje već i na pozitivnu energiju njegovih prijatelja, poznanika pa i onih koje nikad nije poznavao. Tako se prikupljanjem građe što na foto papiru što na starim filmskim trakama, a ponajviše snimanjem žive reči svedoka stvorio osmočasovni sirov filmski materijal koji je veštom rukom montažera i režisera pretočen u sjajnu, emotivnu priču od 57 minuta.

PerSu marketi

Branislav Markuš, Dragan Jovin i Miroslav Mihajlović

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Drugari su  filmom uspeli ne samo da napune veliku salu Kulturnog centra već da na jednom mestu i jednim povodom spoje generacije i generacije Zrenjaninaca, prijatelja i drugara koji se možda godinama nisu sreli, a još manje seli i popričali. Najveću moguću nagradu film je doživeo neposredno pre završetka gromkim trominutnim aplauzom i bez preterivanja sa dosta puštenih suza zbog uspomena koje je razbuktao u srcima  gledalaca. Namerno nećemo napisati ni starijih ni mlađih već svih koji su ga razumeli.

Priču su zajedno ispričali te animirali sagovornike Miroslav Mihajlović, Branislav Markuš koji je bio zadužen za kameru i delom i za montažu i Dragan Jovin.

Montažer filma je Robert Fai, a stručnu pomoć pružio je Jovan Mošorinac. Muzičku emociju u filmu potpisuje Saša Popović, a postprodukciju tona Nikita Iva Dujin. Pogledajte kako je protekla premijera uz ekskluzivne inserte iz filma.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh