I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Drugari iz naselja dokumentarnim filmom ovekovečili lik i delo Ruže Šulman (trejler)

Drugari iz naselja „Ruža Šulman“ koji su široj javnosti već uveliko poznati po nekoliko dokumentarnih filmskih ostvarenja kao i po aktivnom angažovanju u društvenom životu i naselja i grada, predstavljaju svoj novi rad – dokumentarni film o revolucionarki po kojoj naselje i nosi ime „Ruža Šulman.

Prvu ideju za snimanje takvog filma dao je jedan od članova pomenute ekipe Dragan Jovin.  – Bilo je to 13 juna 2020. godine na VII festivalu dokumentarnog filma u Zrenjaninu u organizaciji Zrenjaninskog socijalnog foruma – tačno se priseća Jovin, među drugarima poznatiji kao Beli.

Sve ostalo teklo je manje više glatko kao i realizacija prethodnih ostvarenja „Naša priča o Ruži“, „Ruža za olimpijce“ itd. a složnu ekipu čine Branislav Markuš Bane, Miroslav Mihajlović Mika, Jaroslav Čapelja Jaša i  Dragan Jovin Beli.

PerSu marketi

Za kameru su bili zaduženi Bane i Jaša, a za snimnke sa drona Ivan Rukeci. Snimanje filma trajalo je tokom letnjeg perioda, do početka septembra kada je ceo  materijal sa zadatakom da ga izmontira dobio Dalibor Kovač.Tekst za film napisao Dragan Jovin dok je narator Aleksandra Mihajlović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U filmu su učestvuju: Aleksandar Martinov – potpredsednik MZ Dolja Crni Šor, Miodrag Mile Cvetić – muzejski savetnik i istoričar, Ljubomir Popović – operski pevač i Vladimir Arsenić –  potpredsednik jevrejske opštine Zrenjanin.

Prva projekcija dokumetarnog filma „Ruža Šulman“ zakazana je za utorak 6. oktobar  u prostorijama Zrenjaninskog socijalnog foruma u ulici dr.Jovana Cvijića br.8a, a početak projekcije je u 17 h.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh