I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Drekslmajer: Veći deo proizvodnje prestao sa radom

Menadžment kompanije „Draxlmaier Group Srbija“ (Drekslmajer) doneo je odluku o radu smanjenim kapacitetom, kao preventivnu meru širenja korona virusa, a u cilju zaštite zdravlja zaposlenih. U kompaniji kažu da je veći deo proizvodnje ne radi.

-Prateći epidemiološku situaciju u Srbiji, ali i globalno, u vezi sa korona virusom, a u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti naših zaposlenih i svih građana regiona u kom poslujemo, menadžment kompanije je doneo odluku o radu smanjenim kapacitetom. Veći deo proizvodnje je već prestao sa radom, a neki sektori će nastaviti sa radom smanjenim kapacitetom tokom sledeće nedelje. U skladu sa preporukom Vlade Srbije da treba izbegavati putovanja u područja pogođena korona virusom, menadžment kompanije je doneo odluku da privremeno obustavi autobuski saobraćaj za zaposlene sa teritorije Kikinde, koja je označena kao jedno od žarišta u Srbiji, navodi menadžment te kompanije za portal „I love Zrenjanin“.

Dodaju da u Drekslmajeru nema potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom.

I Taxi Zrenjanin

Drekslmajer će svoju proizvodnju prilagoditi potrebama klijenata i tržišta, ali, ističu – prvenstveno epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Do sada smo bili u stanju da održimo proizvodni lanac i lanac snabdevanja, navodi menadžment.

Kako će se aktuelna situacija odraziti na automobilsku industriju, samim tim i proizvodnju u halama u Zrenjaninu, teško je prognozirati.

-Trenutno korona virus ima negativan uticaj na globalnu ekonomiju, a dugoročne efekte korona virusa na automobilsku industriju je u ovom trenutku veoma teško proceniti. Čim proizvođači automobila nastave sa radom i Drekslmajer će ponovo pokrenuti proizvodnju u svom pogonu u Zrenjaninu. Pozivamo naše zaposlene na solidarnost i molimo ih da nam pruže podršku i razumevanje u ovoj specifičnoj situaciji, stoji u obraćanju ove kompanije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh