I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kompanija Drekslmajer donirala Predškolskoj ustanovi aparat za otkrivanje deformiteta kičme

Kompanija Drekslmajer donirala je danas Predškolskoj ustanovi Zrenjanin vrednu opremu namenjenu pravilnom rastu i razvoju dece predškolskog uzrasta.

Od naročitog značaja je SpineScan aparat za proveravanje i praćenje deformiteta kičme, poremećaja u držanju tela i opsega pokretljivosti kičme i vrata. Osim toga, predstavnici te kompanije uručili su i prateću opremu za sprovođenje korektivnih vežbi – lopte raznih veličina, jež lopte, klikere, hula hop, plastične palice, daske i tube za plivanje.

Donacija je deo projekta nemačke kompanije koja u Zrenjaninu posluje od 2008. godine i predstavlja najvećeg poslodavca u gradu. Menadžment te kompanije najavio je danas i merenje posturalnog statusa sve dece pripremno predškolskog uzrasta na teritoriji grada Zrenjanina, i to njih 600 u prvoj godini projekta. Nakon dobijenih rezultata, krenulo bi se u realizaciju plana korektivnih vežbi. Planirano je i uključivanje i edukacija roditelja koji predstavljaju nezaobilazan faktor u radu na jačanju i unapređivanju zdravlja kod dece. Realizacija projekta pruža lokalnoj sredini permanentno rešavanje problema nepostojanja institucije koja se bavi problemom nepravilnog držanja tela i deformiteta kičmenog stuba kod dece, rešavanje problema nepostojanja neophodne savremene aparature za dijagnostifikovanje nepravilnosti, kao i rešavanje problema nepostojanja programa edukacije roditelja na ovu temu i njihovo sagledavanje posledica koju određeni deformitet sa sobom nosi.

I Taxi Zrenjanin

– Smatramo da je ovaj projekat veoma dobar. Deca provode dosta vremena u zatvorenom prostoru, uz televizor ili računar, a sve manje igrajući se, sve je više slučajeva deformiteta kičme kod najmlađih. Oprema koju smo donirali Predškolskoj ustanovi, daje mogućnost ranog dijagnostifikovanja problema, sprovođenja korektivnih vežbi, edukacije roditelja i svakako skretanja pažnje javnosti na ovaj problem. Drekslmajer je uvek tu da podrži dobre, dugoročne projekte koji su od opšte koristi za zajednicu i od kojih najveću korist imaju naši najmlađi sugrađani.“, rekao je generalni direktor te kompanije za Srbiju, Majkl Vagner.

SpineScan aparat

SpineScan aparat i prateća oprema uručeni su predstavnicima Predškolske ustanove u vrtiću „Alisa“ u naselju Gradnulica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Nakon ove donacije zaokružićemo priču sa Dečijim dispanzerom i sportskim lekarom u pravcu da se otklone deformiteti kičme, ako se pokaže da ih ima. Jedan deo opreme je namenjen obuci plivanja i ti rekviziti će olakšati i taj deo plana i programa Predškolske ustanove, rekao je direktor Vladimir Petrović.

Uručenju donacije prisustvovao i gradonačelnik Čedomir Janjić.

– Raduje me što postoje ovakve kompanije u Zrenjaninu. Pored toga što je najveći poslodavac, Drekslmajer pokazuje i da je društveno odgovorna kompanija. Zahvaljujem im se što vode računa o našoj deci. Za ovu donaciju je zaslužan i Sportski savez Zrenjanina koji prepoznaje potrebe Predškolske ustanove, istakao je Janjić.

Mališani vrtića „Alisa“ pripremili su za donatore i goste program dobrodošlice u njihov objekat.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh