I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Drama u Mužlji – deca sprečavaju investitora da ukloni igralište

Na dečijem igralištu u naselju Feješ Klare u Mužlji, od juče traje prava drama. Meštani ovog dela naselja i njihova deca brane novom investitoru da poruši igralište i prilagodi ga svojim potrebama.

muzlja-igraliste3

Kako portal I love Zrenjanin saznaje, bivši vlasnik te parcele na kom se nalazi igralište, pre par decenija je ustupio prostor MZ Mužlja na korišćenje sve dok se ne pronađe novi vlasnik. Tako je bilo gotovo četiri decenije, sve do juče kada su se pojavile ekipe sa radnom mehanizacijom koje su počele da vade rekvizite sa igrališta.

muzlja-igraliste2

I Taxi Zrenjanin

Meštani su ovo doživeli vrlo lično s obzirom da su ga sami gradili, održavali, farbali. Napravili su teren za fudbal, mali fudbal, košarku. Ovo igralište je prepoznatljivo kao jedno od bezbednih mesta za igru dece.

– Novi vlasnik zemljišta tvrdi da je njegovo pravo da igralište ukloni, a mi, stanovnici „Feješ Klare“ smatramo da ulica sa velikim brojem dece ne sme da ostane bez jedinog igrališta. Radnici novog vlasnika zemljišta započeli su juče oko 8 sati uklanjanje igrališta, ali smo se mi vrlo brzo zatekli tamo i sprečili ih da nastave. U ponedeljak ujutru očekujemo konkretne informacije o tome da li je taj deo zemljišta njegov ili ne. Želja naše dece da odbrane igralište je ogromna. Duže od 30 godina naši roditelji, bake, deke, održavali su ovo igralište, pre par godina je obnovljeno – skromno, ali opet našim trudom. Izbetoniran je deo za basket, ofarbane su ljuljaške i klackalice, priča za portal I love Zrenjanin Marija Vasić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

igraliste-muzlja

muzlja-igraliste4

igraliste-muzlja1

Prema poslednjim saznanjima, novi vlasnik zemljišta ima obavezu da prebaci igralište na drugo mesto, najverovatnije u neposrednoj blizini.

Za sada je povađeno nekoliko rekvizita, a očekuje se da će se po ovom pitanju oglasiti i Savet tamošnje mesne zajednice.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh