I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dragani Sabovljev iz zrenjaninske biblioteke nagrada „Najbolji bibliotekar“

Na Svečanoj skupštini Bibliotekarskog društva Srbije, povodom Dana bibliotekara Srbije obeleženog 14. decembra, u Narodnoj biblioteci Srbije dodeljene su godišnje nagrade Društva za 2019. godinu.

Nagrada „Najbolji bibliotekar“ za značajne rezultate na unapređenju bibliotečko-informacione delatnosti u 2019. godini dodeljena je dr Dragani Sabovljev iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina.

Dragana Sabovljev (levo)

Dr Dragana Sabovljev (Dimitrijević), diplomirani bibliotekar savetnik, rođena je u Zrenjaninu 1971. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Postdiplomske studije završila je na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku na istom fakultetu, gde je odbranila magistarski rad i doktorsku tezu. Zaposlena je u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu od 1996. Direktor biblioteke je bila osam godina, a trenutno radi u izdavačkoj delatnosti i Naučno-zavičajnom odeljenju. Osmišljava stručne programe i aktivnosti Biblioteke. Angažovana je kao urednik rubrike Biblioteke, lektor, korektor i stručni redaktor Čitališta: naučnog časopisa za teoriju i praksu bibliotekarstva Gradske biblioteke Pančevo i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (i niza izdanja Biblioteke). Član je Programskog komiteta Evropske konferencije o informacionoj pismenosti (ECIL). Učestvovala je na mnogim stručnim skupovima i objavila veliki broj radova u naučnim i stručnim časopisima i monografijama.

Fordomanija

Stručno zvanje diplomirani bibliotekar savetnik dobila je 2018. godine. Sa prof. dr Gordanom Stokić Simončić, dr Brankom Dragosavac i Goranom Trailovićem, 2019. je osmislila i vodila akreditovani stručni seminar Pisanje naučnih i stručnih tekstova ili Kako objaviti rad u domaćem naučnom i stručnom časopisu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Kolektiv Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ ponosi se činjenicom da u svojim redovima ima tako vrsnog stručnjaka čiji su predan rad i posvećenost prepoznati i u široj stručnoj zajednici, navodi se u saopštenju te institucije kulture.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh