I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dragan Todorović dominirao u kvizu Potera – 197.000 dinara na Svetog Stefana

– Na kviz sam došao krajnje opušten, jer mi je cilj bio da se takmičim u smislu izazova, zapravo više da vidim kako to izgleda u najpopularnijem kvizu, kao i da proverim svoje znanje. Nije me zanimala zarada, niti sam o tome razmišljao – kaže Dragan Todorović, koji je briljirao u kvizu Potera, emitovanom sinoć na RTS.

– Pred samo okupljanje u prostorijama RTS – a – dobili smo protokol o saradnji, koji smo potpisali kao učesnici sa produkcijskom kućom i tu bih naglasio profesionalnost RTS – a kao medijske kuće – počinje priču naš sugrađanin.

Sreća prati hrabre

Draganu Todoroviću je određen redni broj 2.

I Taxi Zrenjanin

– U prvom krugu sam imao blagu tremu, jer sam dao samo 6 tačnih odgovora, a da sam samo malo sačekao i bio koncentrisaniji – odgovorio bih bar još na 3 pitanja, jer sam ih znao ali nisam dobro razumeo pitanja… Kada smo došli do 2. kruga, nisam se dvoumio da li da idem na najvišu cifru. Ponavljam, u Poteru sam došao da se igram, takmičim i ujedno proverim svoje znanje… Naravno da sam ukalkulisao i faktor sreće, a sreća prati hrabre… To se isplatilo, jer sam pobegao tragaču Urošu Đuriću i osvojio 250.000,00 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Četvoro takmičara je osvojilo ukupno 790.000 dinara

Presudile divlje slavonske svinje

Ključni momenat se dogodio kada je Todorović dobio pitanje: „Koji je naziv za divlje slavonske svinje?“

– Iskreno, nisam znao odgovor, ali sam na osnovu intuicije stisnuo taster i rekao „fajferica“, a ponuđena su bila još dva odgovora… Memedović me je pitao da li jedem kulen – na šta sam mu odgovorio da ne jedem, a on mi je rekao „Da jedeš sigurno bi znao!“

Ipak, moj odgovor je bio tačan. Da sam to pitanje promašio – ispao bih iz daljeg takmičenja, jer je Uroš odgovor, s obzirom da je poreklom Slavonac.

Na kraju se sve dobro završilo, a Todorović je sinoć osvojio ukupno 197.000 dinara. 

– Evo, danas posle prespavane noći, dodatni razlog za slavlje je i krsna slava, Sveti Stefan, koju slavimo već više od 25 godina u domu Todorovića – kaže Dragan i dodaje da će osvojenu sumu u narednom periodu iskoristiti da počasti mnogobrojne rođake i prijatelje.

Dvostruko slavlje: Todorovići danas slave Svetog Stefana i Draganov uspeh u Poteri

Prijavio se na nagovor ćerke

– Na Poteru sam se prijavio na nagovor svoje ćerke Sare, koja me je bukvalno naterala da se prijavim. Inače, za one koji ne znaju – prijava je putem SMS – a. Posle toga, svi idu na testiranje u Beograd. Testiranje se vršilo pismeno, a zatim i usmeno sa pitanjima iz opšte kulture i informisanosti – zapravo su to otprilike sva pitanja, koja se pojavljuju na kvizu. Iskreno, posle testiranja nisam očekivao da ću biti primljen, jer na nekoliko usmenih pitanja nisam dao tačan odgovor, ali sam potajno gajio nadu… I kada sam otišao na snimanje – bojao sam se najviše samo da se ne izblamiram, jer ipak je to višemilionski auditorujum, koji gleda…

Za Poteru se nije posebno pripremao, niti je za pripreme bilo vremena.

– Pouzdao sam se u sopstveno znanje, iskustvo i naravno faktor sreće… Što se tiče iskustva u kvizovima – imam ga pre svega iz telefonskih kvizova sa kraja devedestih i početkom 2.000 – tih, na tadasnjim BK, Košava, Pink – u… To su bili kvizovi Kešolovac, Lova za slova, Zlatna žica, Sport 063, 2 miliona…ali je to sve bilo pre više od 15 godina, dok sam bio student. Tada smo gotovo svakodnevno moj prijatelj, Petar Medarević i ja u beogradskom Studentskom domu igrali različite kvizove i bukvalno krili identitet, jer su voditelji i redakcija počeli da nas izbegavaju.

GEOGRAF, POLUMARATONAC I DIREKTOR PRODAJE

Dragan Todorović je po zanimanju diplomirani geograf. Osim geografije, podjednako dobro poznaje sport, istoriju i istoriju umetnosti.

Rođen je 1977. godine u Zrenjaninu. Završio je Zrenjaninsku gimnaziju, a potom diplomirao na Geografskom fakultetu u Beogradu. Kao profesor geografije radio je u nekoliko srednjih škola – Gimnaziji, Ekonomskoj i Tehničkoj.

Nekoliko godina je radio i u turizmu, kao vođa turističkih grupa u zemlji i inostranstvu (Grčka i Egipat). Posle toga se zaposlio u Coca Coli, gde je 13 godina radio kao supervizor prodaje ključnih kupaca. Nakon 13 godina u Coca Coli, zaposlio se kao direktor prodaje u zrenjaninskoj firmi Wax, gde i danas radi.

U slobodno vreme se bavi sportom. Redovno trči polumaratone. U Zrenjaninu je poznat i po tome što svake godine organizuje poklonička putovanja na Svetu Goru, o čemu je nedavno pisao i Ilovezrenjanin.

Oženjen je i sa suprugom Biljanom ima ćerku Saru (11).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh