I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Dragan Ćapin je novoizabrani predsednik Vatrogasnog saveza Srbije

Na 69. sednici skupštine Vatrogasnog saveza Srbije koja je danas održana u Baroknoj sali gradske kuće, za novog predsednika  izabran je Dragan Ćapin, dosadašnji potpredsednik Vatrogasnog saveza Srbije i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Protokolarnom delu sednice prisustvovali su  gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima,  zamenik načelnika sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Boban Stevanović, delegati iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Gradonačelnik Zrenjanina poželeo je dobrodošlicu svim prisutnim vatrogascima i u svom obraćanju istakao izuzetan doprinos dobrovoljaca u vanrednim situacijama. On se ovom prilikom zahvalio i vatrogascima dobrovoljcima i profesionalcima naglašavajući odličnu organizovanost dobrovoljnih vatrogasnih jedinica u 22 naseljena mesta.

I Taxi Zrenjanin

Svečanom delu sednice prisustvovao je i zamenik načelnika sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Boban Stevanović koji je takodje govorio o neophodnosti podsticaja dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u Vatrogasnom savezu Srbije ima izuzetnog partnera. Osnov tog partnerstva je u neposrednoj saradnji profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. Sektor za vanredne situacije nastoji da dobrovoljno vatrogastvo što više omasovi. U tom smislu, u novembru prošle godine smo uspeli da iznedrimo novi Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu, a ovih dana intenzivno radimo na donošenju podzakonskih akata kojima ćemo u potpunosti primenjivati Zakon. To se pre svega odnosi na sistem podsticaja, načina uredjenja i načina finansiranja dobrovoljnih vatrogasnih jedinica“, istakao je Stevanović.

Boban Stevanović

Novoizabrani predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin rekao je da je za njega velika čast ali i obaveza da predstavlja 400 vatrogasnih društava sa 10 000 vatrogasaca dobrovoljaca.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh