I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dr Zdravko Ždrale: Broj zaraženih korona virusom u Srednjobanatskom okrugu u porastu (VIDEO)

U protekla tri dana na virus Covid-19 u Srednjobanatskom okrugu testirano je 78 osoba, od kojih su 32 bile pozitivne – najnoviji je presek stanja koji je jutros saopštio dr Zdravko Ždrale v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

U srednjem Banatu korona virusom je u drugom piku prvog talasa epidemije zaraženo 139 lica, od toga 69 novozaraženih je otkriveno tokom prošle nedelje. Najveći broj zaraženih je u gradu Zrenjaninu, 110 lica, od toga 80 u samom gradu i 30 u naseljenim mestima.  Zaraženih ima i u svim ostalim opštinama u Srednjem Banatu, Žitištu, Sečnju, Novom Bečeju i Novoj Crnji. Na bolničko lečenje iz Srednjeg Banata ukupno je upućeno 48 lica od čega je 14 izlečeno. Do sada je ukupno odrađeno 2807 PCR testova na prisutnost korona virusa kod građana Srednjeg Banata, a trenutno se 77 lica nalazi u samoizolaciji.

–  Broj novozaraženih pokazuje trend porasta, mada u poređenju sa drugim okruzima u republici situaciju još držimo pod kontrolom i u poređenju sa drugim okruzima taj broj je manji. Zato još jednom, po ko zna koji put, sa ovog mesta upućujem apel svim građanima i naročito mlađoj populaciji, od 20 do 40 godina, koji su i najaktivniji da stalno na umu imaju mere predostrožnosti i da se u skladu sa njima i ponašaju. U ovom momentu nemamo drugog načina zaštite i borbe protiv ovog virusa – zaključio je dr Ždrale.

Pregled statističkih podataka o broju zaraženih po danima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh