I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Doneti pravilnici za školsku 2019/2020 godinu za đake u Vojvodini

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2019/2020. godinu.

Pravilnici su doneti na osnovu pozitivnih mišljenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i to od dana 27. maja 2019. godine za osnovne škole i od 20. maja 2019. godine za srednje škole.

Školska godina u pokrajini počeće u ponedeljak, 2. septembra 2019. godine, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra 2019. godine, zaključno sa ponedeljkom. Nakon zimskog raspusta, đaci se vraćaju u svoje školske klupe u sredu, 15. januara 2020. godine, a završetak nastavne godine zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole. Učenici osnovnih škola neće imati nijednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati dve, i to 16. novembra 2019. godine i 18. januara 2020. godine.

PerSu marketi

„I ove godine prilikom izrade pravilnika o školskim kalendarima, poštovali smo specifičnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine u pogledu velikog broja nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, kao i verskih zajednica koje žive na ovom području. Pored toga, pokrajinski školski kalendari usaglašeni su sa republičkim, što se tiče početka i kraja školske godine.“ – izjavio je pokrajinski sekretar.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh