I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Donacija ZREPOK-a zrenjaninskoj bolnici za brži i efikasniji informacioni sistem

Povodom 10 godina postojanja Zrenjaninskog poslovnog kruga, ovo udruženje privrednika iz grada na Begeju, doniralo je Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” milion dinara. Donacija će biti iskorišćena za unapređenje informacionog sistema u zrenjaninskoj bolnici. To bi trebalo da olakša i ubrza rad medicinskom osoblju, te da skrati vreme čekanja pacijenata.

Donacije bolnici u Zrenjaninu nisu novina. Međutim, retko se dešava da neko ovoj ustanovi donira baš novac.

“Bolnica obično kada dobija donacije, dobija neke aparate koji služe direktno za lečenje pacijenata. Ovo je poklon koji smo dobili i koji će indirektno uticati na kvalitet zdravstvene zaštite koji pružamo našim sugrađanima. Informacioni sistem je nešto što je danas neophodno u radu svake ustanove. Pruža nam jako puno podataka koji se čuvaju u vezi svakog pacijenta i koji su dostupni svim zaposlenima u bolnici da bi lakše sproveli lečenje pacijenata. Ovo je od jako velikog značaja za sve. Kako za građane, tako i za zaposlene u bolnici, jer će rad celog sistema biti ubrzan i dostupnost podataka će biti mnogo brža i efikasnija”, kaže dr Ivana Tešić, direktorka bolnice “Đorđe Joanović”.

PerSu marketi

“Na ovaj način će se lakše ubacivati svi podaci o pacijentima kada oni dolaze u posetu, na primer, u specijalističku polikliniku. Isto tako će se ubrzati i sam proces pisanja izveštaja lekara. Tako da će lekar imati više vremena da se posveti pacijentu, a ne birokratiji koja je, izuzetno neophodna.  U ime zaposlenih, svih pacijenata, kao i menadžmenta moram da se zahvalim ZREPOK-u na ovoj velikoj donaciji za nas”, dodaje naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Donacija vredna miliion dinara

Ova donacija nije prvi put da ZREPOK i Opšta bolnica “Đorđe Joanović” sarađuju.

“Zrenjaninski poslovni krug već neko vreme ima veoma kvalitetnu saradnju sa jednom od naših najznačajnijih institucija, a to je zrenjaninska bolnica „Đorđe Joanović“. U razgovoru sa rukovodstvom bolnice saznali smo da njih najviše muče problemi vezano za informacione sisteme. Zapravo nedostaju im serveri koji mogu da opsluže ogroman broj informacija i podataka kojima oni raspolažu. To pričinjava ogroman problem za medicinsko osoblje koje troši veoma mnogo vrmena na razne procedure. I naši sugrađani koji zahtevaju bolničko lečenje i preglede moraju da čekaju dugo”, objašnjava Budimir Jovanović, predsednik ZREPOK-a.

„Povodom 10 godina od osnivanja ZREPOK-a mi smo opredelili donaciju u iznosu od milion dinara koja će služiti za nabavku servera. Takođe, angažovali smo i naše najkvalitetnije ljude kako bi pomogli informatičarima iz bolnice da se implementira ta oprema na najbolji mogući način. Mi očekujemo da će to značajno unaprediti funkcionisanje bolnice, pre svega, na dobrobit sugrađana, a naravno i medicinskog osoblja. Mi imamo mnogo aktivnosti. Akcija “Da se lakše diše” traje već dugi niz godina. Želimo da utičemo na svest ljudi da vode računa o životnoj sredini, o pošumljavanju. Zatim imamo akciju za studente “Letnja stručna praksa” u saradnji sa fakultetom „Mihajlo Pupin“. Ima još mnogo toga što mi sprovodimo, tako da nas čeka veoma, veoma interesantna godina”, dodaje naš sagovornik.

Ugovor o donaciji zrenjaninskoj bolnici svečano su potpisali dr Ivana Tešić, direktorka Opšte bolnice “Đorđe Joanović” i Budimir Jovanović, predsednik ZREPOK-a.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh