I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Donacija „Blic fondacije“ Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu

U okviru humanitarne akcije „Blic fondacije“ pod nazivom „Srce za decu“, odseku neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu uručen je aparat za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi.

Zrenjanin01 Srce za decu foto Ana Paunkovic

Aparat su u ime donatora šefu odseka neonatologije dr Mariji Velisavljev i direktorki Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dr Gordani Kozlovački predali Kristina Radenković, voditeljka emisije „Slagalica“ na RTS-u i Sreten Radović, direktor izdavaštva u kompaniji Ringier Axel Springer.

Zrenjanin02 Srce za decu foto Ana Paunkovic

PerSu marketi

Pozdravljajući prisutne dr Gordana Kozlovački, direktorka Opšte bolnice se zahvalila predstavnicima fondacije na ovoj donaciji, pomoću kojeg će bolnica i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi još više ukazati na bitnost zdravlja trudnica i novorođenih beba.

Sreten Radović, direktor izdavaštva u kompaniji Ringier Axel Springer rekao je da su u današnje vreme ovakve i slične humanitarine akcije koje su prvenstveno preventivnog karaktera, retke, što je ujedno i dodatni podstrek za sve firme i pojedince koji su uzeli učešće u ovoj akciji „Blic fondacije“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zrenjanin03 Srce za decu foto Ana Paunkovic

Obraćajući se prisutnima šef odseka neonatologije Dr Marija Velisavljev je dodala, da se u zrenjaninskom porodilištu godišnje rodi blizu 1500 beba i da, prema statističkim podacima, od 1000 novorođene dece jedno do troje njih ima problem sa sluhom. Zahvaljujući ovim aparatima i skriningu sluha, na vreme se mogu otkriti i lečiti problemi kod beba sa sluhom.

Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a medijski partner je Radio-televizija Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh