I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Donacija „Blic fondacije“ Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu

U okviru humanitarne akcije „Blic fondacije“ pod nazivom „Srce za decu“, odseku neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu uručen je aparat za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi.

Zrenjanin01 Srce za decu foto Ana Paunkovic

Aparat su u ime donatora šefu odseka neonatologije dr Mariji Velisavljev i direktorki Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dr Gordani Kozlovački predali Kristina Radenković, voditeljka emisije „Slagalica“ na RTS-u i Sreten Radović, direktor izdavaštva u kompaniji Ringier Axel Springer.

Zrenjanin02 Srce za decu foto Ana Paunkovic

I Taxi Zrenjanin

Pozdravljajući prisutne dr Gordana Kozlovački, direktorka Opšte bolnice se zahvalila predstavnicima fondacije na ovoj donaciji, pomoću kojeg će bolnica i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi još više ukazati na bitnost zdravlja trudnica i novorođenih beba.

Sreten Radović, direktor izdavaštva u kompaniji Ringier Axel Springer rekao je da su u današnje vreme ovakve i slične humanitarine akcije koje su prvenstveno preventivnog karaktera, retke, što je ujedno i dodatni podstrek za sve firme i pojedince koji su uzeli učešće u ovoj akciji „Blic fondacije“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Zrenjanin03 Srce za decu foto Ana Paunkovic

Obraćajući se prisutnima šef odseka neonatologije Dr Marija Velisavljev je dodala, da se u zrenjaninskom porodilištu godišnje rodi blizu 1500 beba i da, prema statističkim podacima, od 1000 novorođene dece jedno do troje njih ima problem sa sluhom. Zahvaljujući ovim aparatima i skriningu sluha, na vreme se mogu otkriti i lečiti problemi kod beba sa sluhom.

Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a medijski partner je Radio-televizija Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh