I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ 2,8 miliona dinara za radionice i preventivne preglede

Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ pripalo je 2.830.000 dinara za projekat ”Bolje prevencija, nego intervencija” čiji je cilj povećanje kvaliteta zdravstvene zaštite i procenta registrovanih ženskih osoba uključenih u ciljani pregled za rano otkrivanje raka grlića materice na teritoriji Grada Zrenjanina.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar uručio je u petak, 29.11.2019. godine ugovore o finansiranju i realizaciji projekata usmerenih na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za 83 doma zdravlja, ukupne vrednosti 270.000.000 dinara odnosno 2,3 miliona evra.

Uručujući direktorima domova zdravlja ugovore o bespovratnim finansijskim sredstvima, ministar dr Zlatibor Lončar istakao je da je čvrsto opredeljenje Ministarstva zdravlja da se kvalitet zdravstvene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dodatno unapredi.

I Taxi Zrenjanin

Među potpisnicima ugovora bio je i dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin kome je opredeljeno 2.830.000 dinara za projekat ”Bolje prevencija, nego intervencija”. U okviru projekta realizovaće se 24 radionice u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima opštine na kojima će korisnici dobiti sve potrebne informacije o neophodnosti preventivnih ginekoloških pregleda. Za potrebe realizacije radionice biće pripremljen edukativno – promotivni materija koji će sadržati sve potrebne informacijama o rizicima usled neobavljanja preventivnih pregleda na rak grlića materice. Radi što boljeg odziva korisnika na radionice biće organizovana medijska kampanja kroz intenzivno informisanje javnosti o aktivnostima na projektu, radionice, skrininzi u opštini Zrenjanin. U okviru projekta biće nabavljen kolposkop koji će se koristiti kao dopunska dijagnostika u preventivnim pregledima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dr Gordana Đurić , direktorka Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ (levo)

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh