I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Domaćinstvu sa najviše gnezda lastavica sleduje interesantna nagrada

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) ove godine po drugi put oganizuje takmičenje pod nazivom „Domaćinstvo koje su laste izabrale“ .

U okviru takmičenja biće nagrađen onaj domaćin, koji ima najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta na svom imanju. Pored laskavog priznanja, pobednik će osvojiti i 1000 kilograma kukuruza.

Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kaže, da je intenzivna poljoprivreda osnovni razlog koji dovodi do gubitka staništa i smanjenja populacija ugroženih vrsta.

I Taxi Zrenjanin

-Naše seoske laste ozbiljno ugrožava nedostatak hrane, korišćenje otrova u poljoprivredi i rušenje gnezda. Zamiranjem sela i stočarstva nestaju i ptice koje su dobro poznate našim domaćinima – ističe Knežević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prošle godine, među 77 domaćinstava iz cele Srbije, pobednik takmičenja bio je Laslo Ševenjhazi iz Padeja u čijem domaćinstvu je čak 43 para seoskih lasta svilo gnezda.

Prema poslednjim procenama koje su urađene 2015. godine, na području Srbije gnezdi se između 200 – 300.000 parova seoskih lasta, a njihova populacija umereno opada još od 1980. godine.

Prijavni formular za takmičenje možete popuniti na sledećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2jnlNMDFzLGtM2TL-uNij3oW-6jG_U6CTJehsieEB27wehA/viewform?usp=sf_link

 

Foto: DZPPS

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh