I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Politika

Dogovorili se socijalisti i naprednjaci

 Koalicija “ Pokrenimo Zrenjanin “ i koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije postigle su sporazum o saradnji i formiranju gradske vlasti u skupštini grada Zrenjanina, saopšteno je na današnjoj, vanrednoj  konferenciji za novinare.

Sporazum se zasniva na uvažavanju izborne volje Zrenjaninaca koji su velikom većinom glasali za promenu dosadašnje gradske vlasti a na Skupštini grada će zajednički nastupati koalicija koja je dobila najviše glasova.

– Novoformirana koalicija nastupiće u petak na konstitutivnoj sednici skupštine grada Zrenjanina sa jedinstvenom politikom i jedinstvenim predlozima po svim tačkama dnevnog reda- izjavio je ovom prilikom Goran Knežević koji očekuje da će se ovoj koaliciji pridružiti i Savez Vojvođanskih Mađara a poziv je upućen i svim drugim do sada opozicionim odbornicima da uvažavajući novu političku realnost, podrže promene koje su neophodne za dobrobit Zrenjanina.

Željko Malušić,  predsednik Gradskog odbora SPS, otkrio je deo razgovora vođenog sa naprednjacima nakon postignutog sporazume. Malušić u prvom redu ističe razgovore o planovima u naredne četiri godine, tačnije na koji način treba voditi grad u uslovima u kojima se trenutno nalaze država i društvo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Drago mi je što ni jedna partija ne gleda na podelu vlasti kao na plen, već preuzimanje odgovornosti za funkcije kojih se budu prihvatili – kaže lider Socijalista i dodaje da će rukovodioci bitti birani po stručnosti, bez gledanja na politička opredeljenja i političke aktivnosti. Radiće se analize i preseci stanja, a oni koji ne budu imali povoljne rezultate u svom radu  – biće zamenjeni, kategoričan je Malušić.

On smatra  da SPS u aktuelnom sastavu u saradnji sa Srpskom naprednom strankom može dati svoj maksimum za naše sugrađane i opravdati dobijeno poverenje glasača. Do petka, kada je zakazana Skupština grada, biće dogovorena konkretna rešenja po svim tačkama dnevnog reda i predloženi novi gradski funkcioneri.

Na pitanje novinara da li će biti dogovorena skupštinska većina Goran Knežević je odgovorio da je Aleksandar Martinović, dosadašnji član i nosilac liste SRS   prešao u SNS, da postoji zainteresovanost još nekih odbornika iz DS-a koji bi bili voljni da podrže priču kao i da se razgovara još sa nekim pojedincima iz drugih stranaka.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh