I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Dodeljene nagrade deci za učešće u kampanji „Oktobar-mesec pravilne ishrane“

Dodelom nagrada mališanima vrtića i učenicima osnovnih škola koji su tokom prošlog meseca učestvovali na tradicionalnom likovno-literarnom konkursu Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin na temu „Zdravlje na usta ulazi“, uspešno je privedena kraju još jedna kampanja „Oktobar-mesec pravilne ishrane“.

Pozdravljajući prisutne, dr Jelena Medić Simovljević, specijalista socijalne medicine je naglasila, da glavni cilj kampanje jeste da se javnost, a najviše deca i mladi, na vreme i adekvatno informišu o bitnosti čuvanja zdravlja i pravilnoj navici ishrane.

I Taxi Zrenjanin

-Slogan ovogodišnje kampanje „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost” ogledala se o smanjenju broja gladnih u svetu. Naime, procenjuje se da je oko 815 miliona ljudi širom naše planete podhranjeno, od čega 60% čine žene i deca. Treba istaći podatak da čak četvrtina svetske populacije ima problem sa gojaznošću. U našoj zemlji je situacija veoma slična – prema istraživanjima pre pet godina, u Srbiji živi oko 21% gojaznih, 35% predgojaznih i svega 40% stanovnika sa normalnom telesnom težinom – rekla je dr Medić Simovljević.

Ona je na kraju dodala, da će Zavod za javno zdravlje od sledeće godine u svoje aktivnosti uvrstiti i obeležavanje 8. novembra, kako bi motivisali naše mlade sugrađane da pravilno pripreme hranu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na kraju manifestacije dodeljenje su vredne nagrade i specijalne zahvalnice deci, koja su ove godine u velikom broju učestvovali na likovno-literarnom konkursu.

Njihovi radovi su izloženi u holu zgrade Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh