I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

U svečanoj sali Gradske kuće danas su dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Priznanja se dodeljuju u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji je nastao pre 12 godina, sa idejom da se afirmiše privredno stvaralaštvo Srbije.
Ove godine priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dobilo je 19 pojedinaca i kompanija, za ostvarene izuzetne rezultate u poslovanju i doprinos podizanju privrednog kapaciteta Zrenjanina i regiona Srednjeg Banata.
Neposredni domaćin, gradonačelnik Grada Zrenjanina mr Ivan Bošnjak rekao je da upravo ovakvi događaji, u kojima grad ima priliku da ugosti najistaknutije ljude iz različitih profesija koji šalju pozitivnu sliku o regionu, čine najlepši deo njegovog posla.

Kapetan Miša anastasijevićOvogodišnji dobitinici priznanja Kapetan Miša Anastasijević

Priznanje za najuspešnijeg menadžera 2012. godine na području Srednjeg Banata dobio je Predrag Amižić, generalni direktor kompanije „Agroživ a.d“ Žitište. On je istakao da je dobijanje ovako značajnog priznanja zaista zasluženo, pri čemu je podsetio da je kompanija „Agroživ“ na čelu sa njim uspela da udvostruči ovogodišnji poslovni rezultat u odnosu na prošlu godinu. Amižić je posebno naveo i to da je za dobijanje priznanja zaslužno i 1.300 zaposlenih radnika te kompanije.
Nagradu za najuspešniju stranu investiciju u Srednjem Banatu dobio je Miro Vidošević, direktor kompanije „Draexlmaier“. On je istakao da su radnici trudom koji svakodnevno ulažu u rad kompanije najviše zaslužni za dobijanje ovog priznanja, dodajući da je na ovaj način još jednom opravdano otvaranje pogona „Draexlmaier“-a u Zrenjaninu.

Predrag amižićZa razvoj industrijskih zona i širenje preduzetničke kulture nagrada je danas uručena i pomoćniku gradonačelnika  Ivanu Deviću, Tatjana Todorović, vlasnica preduzeća „Agro-dukat“ proglašena je za najuspešniju ženu u biznisu 2012. godine, a nagradu za primenu savremenih tehnologija i međunarodne standarde dobila je kompanija „Chemical Agrosava“-RJ Zrenjanin i njen direktor Radovan Bulajić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Za afirmaciju mira, tolerancije i humanosti nagrađen je mons.dr Ladislav Nemet, biskup zrenjaninske biskupije, dok je Dubravka Bengin Bulovan dobila priznanje za ostvarene visoke domete u muzičkom i kulturnom stvaralaštvu regiona.

Za obogaćivanje turističkih potencijala Srednjeg Banata nagrađen je Saša Šućurević, predsednik Opštine Novi Bečej, za doprinos unapređenju ratarske poljoprivredne proizvodnje nagrađen je Milan Mrkšić ispred Zemljoradničke zadruge „Mrkšićevi salaši“, dok je prof. dr Milan Pavlović, dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin dobio priznanje za ostvarene rezultate u oblasti visokog obrazovanja.

Darko Bjeloglav, direktor „Per Su marketa“ kompanije „BB Trejd“ i „BB Company“ dobio je nagradu za najuspešniji porodični biznis u 2012. godini u Srednjem Banatu. Ovom prilikom Bjeloglav je podsetio da iza svakog uspešnog čoveka mora da stoji jaka i stabilna porodica, što je u njegovom slučaju uvek bila olakšavajuća okolnost. On je dodao da će i ubuduće voditi računa o tome da posluju prvenstveno kao društveno odgovorna kompanija na ovim prostorima.

Priznanje za Naj – ktitora Srednjeg Banata dobio je Marko Milošević, privrednik i dobrotvor iz Sutjeske, za kvalitet informisanja i društvenu odgovornost nagrađen je Srđan Vučurević, direktor „Vojvodina lokal pressa“, dok je priznanje za međunarodne projekte kulture i stvaralaštva u 2012. godini dobio Obrazovno kulturni centar Sečanj i direktorka Branislava Rudan.
Osnovna škola „Veljko Đuričin“ iz Jarkovca na čelu sa direktorom Ljubomirom Krišanom nagrađeni su za višegodišnje rezultate u obrazovanju i vaspitanju mladih na selu, dr Predrag Matejin, estetski hirurg i pokrajinski poslanik iz Zrenjanina dobio je priznanje za doprinos unapređenju zdravstva i medicinske struke, dok je Milorad Savić, novinar TANJUG-a iz Zrenjanina nagrađen za višegodišnje angažovano informisanje i društvenu odgovornost.
Darko Bjeloglav

Za najperspektivnijeg mladog sportistu Srednjebanatskog okruga proglašen je Ilija Majstorović, ispred stonoteniskog kluba „Banat“ Zrenjanin, dok je priznanje za najuspešnijeg mladog menadžera u poljoprivrednoj proizvodnji Srednjeg Banata dodeljeno Raca Jovanu ispred „Raca doo“ Zrenjanin.

Ustanovljeno priznanje – Plaketa i Zlatnik sa likom Kapetana Miše Anastasijevića- umetničko je delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda. Dodela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ organizuje se u svim gradovima u kojima se nalaze sedišta Regionalnih Privrednih komora. Nosioci ovog projekta pod nazivom „Put ka vrhu“ su „Media Invent“ i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, dok su stručnu pomoć u realizaciji dale Privredna komora Vojvodine, Privredna komora Srbije i regionalne Privredne komore.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh