I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Doček prvih roda u Tarašu

Udruženje građana „Taraške rode”, u saradnji sa OŠ „Svetozar Marković-Toza”, četvrtu godinu za redom organizovaće proslavu povodom povratka roda u to banatsko selo. „Doček roda” biće organizovan 14. marta za decu lokalne škole, ali i za sve zainteresovane meštane i ljubitelje roda koji žele da prisustvuju ovom lepom događaju.

„Doček roda” veoma je specifičan jer se u vreme ove manifestacije prva roda već vrati u svoje gnezdo. Prethodnih godina to je bio jedan isti mužjak, pa mu je dato ime Prvoje i on je postao prava atrakcija Taraša.

U prepodnevnim satima biće postavljene dve platforme za gnezda, a sva zainteresovana deca moći će da obiđu gnezdo na koje se vrati prva roda. Tom prilikom gnezdo će dobiti posebnu pobedničku oznaku. U danima koji prethode manifestaciji, gnezda će biti označena, a u saradnji sa meštanima rode će biti imenovane.

Fordomanija

U povratku, zainteresovani će moći da vide izložbu slika nastalih tokom likovne kolonije i najavu za završeni film o Tarašu i rodama „Pod istim nebom”, čija projekcija će biti precizirana.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za decu će biti izvedena prigodna predstava, a na kraju će moći da se zabave sklapajući mozaik od čepova jer će gosti ovog događaja biti i organizacija „Čepom do osmeha”. Pokrovitelj ovogodišnje akcije su PerSu marketi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh