I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dobrodošao! Prvoje se po deveti put vratio svojim Tarašanima (VIDEO)

Meštani Taraša kako najmlađi tako i najstariji obradovali su se vesti da se mužjak rode, Prvoje, ponovo, deveti put zaredom vratio u svoje gnezdo.

– Sa velikom radošću delimo vest da su se u naš lepi Taraš vratile dve rode. Sada sa sigurnošću, nakon konsultacija sa meštanima možemo potvrditi da je naš dragi Prvoje i dalje rekorder. Ovo mu je deveta godina za redom da se vratio prvi, ali je tokom puta imao i pratnju. U pitanju je rodan Nemanja, koji je inače i Prvojev komšija. Ovaj mužjak bele rode je i prva fotografisana roda u selu. Međutim, kako nam je rekla gospođa ispred čije kuće je Prvojevo gnezdo – on je sleteo oko 8 sati ujutru ali je odmah odleteo u potragu za hranom, tako da nije ni dao da se „uslika“ tad.
Tokom našeg obilaska, Nemanja je bio na gnezdu, a gladni Prvoje je vredno lovio po Rogozari. Tek kad je pao mrak se vratio u gnezdo i tad smo uspeli da ga fotografišemo. Bio je ovo lep i uzbudljiv dan u selu roda. Drage rode, dobro nam došle – kaže se u saopštenju UG „Taraške rode“.

Pogledajmo kako je izgledao jedan od dočeka proteklih godina.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh