I love Zrenjanin portal

 • Nexe
 • 3D gradjevinska kuca
 • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Održana radionica na temu kako da kreirate vaš prvi web sajt

Nakon velikog uspeha druge po redu Webiz konferencije, u okviru koje je bila održana WordPress radionica za koju je vladalo veliko interesovanje, ali zbog ograničenosti kapaciteta, mnogi zainteresovani nisu mogli da prisustvuju. Zbog ove velike zainteresovanosti na Tehničkom fakultetu ,,Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu održana je nova WordPress radionica pod nazivom Kreiraj svoj prvi web sajt. Polaznici radionice imali su priliku da se upoznaju sa osnovama ove platforme za izradu web sajtova. 

wordpress-radionica-zrenjanin-002

Glavni predavač, Milan Milićev ispred firme Progressive Media uz asistenciju studenata Stefana Marjanov i Nenada Bogdanov, odlučili su da besplatno podele svoje stečeno znanje iz ove oblasti, kako studentima tehničkog fakulteta, tako i onima koji su među prvima ugrabili mesto putem online prijava.

Radionica je održana pod nazivom „WordPress radionica – Kreirajte vaš prvi web sajt“ koja se sastojala iz dva dela, raspoređenih na osam časova, na kojoj su polaznici imali priliku da se upoznaju sa osnovama ove platforme, kao i da samostalno kreiraju svoj sajt.

I Taxi Zrenjanin

Neke od tema koje su obrađene na radionici:

 • Osnove WordPress platforme
 • Instaliranje virtulanog servera
 • Kreiranje baze i korisnika
 • Instaliranje Wordress-a
 • Termini u WordPress-u
 • Generalna podešavanja
 • Dodavanje korisnika
 • Razlika Post/Page
 • Instaliranje teme i plugin-a
 • Preporuka plugin-ova

wordpress-radionica-zrenjanin-003

wordpress-radionica-zrenjanin-006

Treći čas radionice bio je rezervisan za projekte polaznika, gde su kroz otvorenu diskusiju polaznici predstavljali svoje ideje za projekte. Predavači su na osnovu svog iskustva davali smernice za razvoj arhitekture stranica sajta, vrste sadržaja koji treba da se kreira, kao i za načine promocije samog sajta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

wordpress-radionica-zrenjanin-004

Poslednji čas prvog dela radionice bio je rezervisan za servise koji se koriste za praćenje i analizu posećenosti sajta, optimizaciju za pretraživače, prisustvo na društvenim mrežama i uvod u Internet marketing.

Reč polaznika

wordpress-radionica-zrenjanin-001

Radionica mi je bila od velike koristi, kao i tim predavača, koji su nam nesebično podelili znanje. Stečeno znanje sam primenio u praksi za pokretanje bloga www.minikola.com

-Nikola Jovanović

Kvalitetni primeri, dobre smernice za pokretanje ličnog sajta,dobar predavač i asistenti.

-Nataša Stanić

Radionica je super, trebalo bi više takvih da bude, jer se prelazi gradivo koje je veoma zanimljivo i primenljivo, sve to uz pozitivnu energiju i laku rečivost tima predavača.

– Aleksandar Mašić

Radionica mi je pomogla da se predomislim oko izbora profesije u životu. Nadam se da će biti još ovakvih vrsta radionica. Jednom rečju, hvala!

– Aleksandar Popov

Drago mi je da sam kroz radionicu upoznao dobre ljude, koji su nesebično, na odličan način, delili znanje, svoja iskustva u radu sa nama. Sama radionica mi je dala motiv i ideju da pokrenem neki svoj projekat, a nadam se da ću i uspeti da ga realizujem. Pre svega, moram napomenuti da mi je drago da ćemo u okviru radionice raditi projekat, za dečka koji je doživeo nesreću, i time pružiti veliku podršku za njegov oporavak.

– Petar Lazić

Veoma mi se dopao način na koji je predavač približio zadatu temu, kao i njegova komunikacija sa učesnicima radionice. Za mene je radionica bila veoma korisna, pre svega veliki podsticaj za dalji rad, naučila sam mnogo stvari koje mogu praktično da primenim. Dopalo mi se i to što je radionica bila namenjena svima, pa niko nije bio uskraćen za šansu da nauči nešto novo. Čast mi je što učestvujem u jednom ovako kvalitetnom projektu.

– Sanja Đolai

Ova radionica je pun pogodak, puno korisnih saveta i nesebično podeljenog znanja. Meni je donela puno, svesnost koliko je sve povezano i želju da produbim znanje. Ono sto me oduševljava je jako dobra energija i početak novog zajedničkog projekta, kroz koji sam sigurna da ćemo svi puno naučiti.

– Marina Karanjac

wordpress-radionica-zrenjanin-007

NAJAVLJEN DRUGI, „HUMANITARNI DEO“ RADIONICE

U drugom delu radionice polaznici će raditi na jednom zajedničkom projektu humanitarnog karaktera, na kom će imati priliku da praktično primene sve što su naučili do sada. Prolaziće razne faze, od postavljanja sajta na server, kreiranje stranica i sadržaja, galerija slika, ubacivanje video klipova, do optimizacije brzine učitavanja, povećavanje bezbednosti, optimizacije za pretraživače, promocije na društvenim mrežama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh