I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dobra dela volontera Crvenog krsta Zrenjanin decenijama ne jenjavaju

Više stotina članova i volontera Crvenog krsta Zrenjanin pored edukativnih aktivnosti koji su namenjeni sugrađanima svih uzrasta, prepoznatljivi su i po nesebičnim humanitarnim delatnostima.

Jednu od takvih akcija čine i podele odeća i obuća onim sugrađanima, kojima je ovaj vid pomoći veoma neophodan. Za njihovu uspešnu realizaciju zaduženi su volonteri Osnovnih organizacija Crvenog krsta na teritoriji našeg grada.

Fordomanija

Osnovna organizacija Crvenog krsta „Mužlja“ od svog ponovnog osnivanja 2016. godine, u saradnji sa Odborom za socijalna pitanja Saveta Mesne zajednice i Udruženjem starosnih i invalidskih penzionera, mesečno više puta organizuje akcije podele obuća i odeća za socijalno ugrožena i stara lica.

Potreba za podelom je sve veća, jer se na akcije u poslednje vreme odazivaju i višečlane porodice i ona deca, čiji su roditelji nezaposleni ili rade u okviru sezonskih poslova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Tužno je gledati kako mlade porodice koje žive od socijalne pomoći ili od veoma malih plata nemaju način da obezbede najosnovniju garderobu za sebe i svoju decu. Srca su nam uvek puna dok gledamo njihova radosna lica kako sa pažnjom pakuju svu potrebnu odeću i obuću za njihove najbliže – ističu Mužljanci.

Situacija je slična i u Osnovnim organizacijama Crvenog krsta „Bagljaš”, „Žarko Zrenjanin” i „Gradnulica”. Broj građana koji žive u stanju socijalne potrebe je sve veći, a prilikom jedne akcije podeli se između 500 i 1000 kg dobro očuvane garderobe.

Predstavnici Crvenog krsta pomenutih Mesnih zajednica za naš portal su izjavili, da ove tradicionalne humane delatnosti godišnje se održavaju više puta, sa ciljem da pomognu onim meštanima kojima je ovakav vid pažnje potreban.

Pored toga, ovo je prilika i za promovisanje ljudske dobrote i humanosti.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh