I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Do posla bez urgiranja

Na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ) za 2012. godinu u Gradu Zrenjaninu danas su potpisani ugovori između poslodavaca, nezaposlenih lica i Grada Zrenjanina za programe stručnog osposobljavanja pripravnika i stručne prakse.

Prema rečiima Lasla Tota, predsednika Lokalnog saveta za zapošljavanje  gradska uprava Zrenjanina opredelila se za sledeće mere aktivne politike zapošljavanja: program javnih radova, Program stručnog osposobvljavanja pripravnika, Program obavljanja stručne prakse, a sve to uzimajući u obzir s jedne strane potrebe lokalne zajednice, a s druge strane potrebe poslodavaca u Gradu Zrenjaninu.

– Ukupan broj onih koji će zahvaljujući ovom projektu imati priliku da steknu radno iskustvo je 77 dok će putem javnih radova biti uposlena još 33 lica i to na pet meseci. Ovo je pokazatelj da grad Zrenjanin već drugi put za redom  prepoznaje potrebu da se aktivno uključi u problem rešavanja nezaposlenosti, kaže Tot.

I Taxi Zrenjanin

On dodaje i da je bilo pokušaja urgiranja na Lokalni savet za zapošljavanje kao i na kancelariju ali da to nije urodilo plodom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Kada su došli kod nas u kancelariju i rekli da ih je poslao taj i taj mi smo ih lepo vraćali da se obrate tom ko ih je poslao jer smo želeli da savesno i odgovorno obavimo svoj posao i da damo najbolje moguće mišljenje i preporuku i bez uslovljavanja pomognemo nezaposlenima da dođu do posla, nastavlja Tot.

Poslodavci, njih 29, su sa druge strane dobili priliku da zaposle  ljude kojie su sami mogli da izaberu sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje a za svako radno mesto je bilo po tri kandidata.

– Za  sve ove mere aktivne politike zapošljavanja Grad Zrenjanin je  izdvojio 15.300.000 dinara, a Pokrajinski sekretarijat za rad zapošljavanje i zravnopravnost polova je sufinansirao neke od ovih programa sa ukupno 5 miliona dinara. Grad Zrenjanin je potpisnik i Protokola o saradnji sa kompanijom NIS i pokrajinskim Sekretarijatom za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova na osnovu kojeg će finansijski pomoći projekat radnog angažovanja pripravnika u kompaniji NIS gde će u narednih nekoliko nedelja takođe više desetina mladih Zrenjaninaca dobiti šansu za zasnivanje radnog odnosa.

Jedna od onih koja je dobila priliku da se zaposli i stručno usavrši je i Marina Davidovac i to na mestu pr menadžera. Prema njenim rečima ovo je jedinstvena prilika da radi ono što voli i za šta se školovala. dodaje i to da je sama tražila poslodavca i da je imala problema prilikom tog njenog „istraživačkog poduhvata“ jer mnoge firme nisu u svom planu imale posao menadžera. Drago joj je da je imala sreće da bez urgiranja i bez političke podloge naiđe na razumevanje njenog novog poslodavca koji nije želeo da daje komentar i da se na ovaj način eksponira u javnosti.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh