I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Đaci ponovo u klupama, svim prvacima poklon – rančevi i školski pribor

Gradska uprava grada Zrenjanina obezbedila je đačke torbe i osnovni školski pribor za sve prvake, a gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i njihovi saradnici, danas su obišli jednu gradsku i jednu seosku školu, gde su najmlađim školarcima uručili torbe i pribor.

Dodela đačkih torbi i školskog pribora prvacima

 

 

PerSu marketi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Kao i svakog  1. septembra, obilazimo naše škole. Ove godine upisano je 1.075 prvaka što je na nivou prethodnih godina i zbog toga sam zadovoljan, izjavio je Janjić tokom posete Osnovnoj školi ,,Dositej Obradović’’. – Doneli smo lepe poklone našim prvacima, svakom od njih smo smo obezbedili ranac i školski pribor. Gradska uprava je izdvojila preko 2 miliona dinara za ovaj projekat i siguran sam da ćemo sa tim nastaviti i narednih godina.

Direktor Osnovne škole ,,Dositej Obradović’’, Biljana Mandić, saopštila je da je školska godina počela bez problema.

– Školska godina je počela po planu. Nama je poslednjih godina praksa da prijem prvaka bude u 9 sati. Njihovi stariji drugari dođu u 8 sati da se pripreme kako bi prvacima priredili kratak program. Ove godine imamo 59 novih prvaka što je više u odnosu na prošlu godinu. Drago nam je što su nas posetili gradonačelnik i članovi kabineta i na taj način ovaj početak učinili još lepšim, istakla je Mandić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kalendar

Prema vojvođanskom školskom kalendaru, prvo polugodište traje do 22. decembra, a zimski raspust počinje 25. decembra i traje do 10. januara, kada počinje drugo polugodište. Školska godina se za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole završava 12. juna, a osmaci školu završavaju 29. maja. Tu je i prolećni raspust koji počinje 30. marta, a završava se 9. aprila.

SRDAČNA DOBRODOŠLICA PRVACIMA U MUŽLJI

Tradicionalni prijem đaka prvaka u Mužlji i ove godine je svečano održan u obe zgrade Osnovne škole “Servo Mihalj”.

Dok su se učenici drugih, trećih i četvrtih razreda srdačno pozdravljali sa drugarima iz razreda i učiteljicama, đaci prvaci su u pratnji roditelja i sa malom tremom, ušli u prostorije još uvek nepoznatog i novog sveta – u klupe njihovog drugog doma.

Prvake su pesmama i recitacijama dočekali učenici drugih razreda, nakon čega je Zoltan Halai, direktor Osnovne škole, učenicima poželeo dobrodošlicu, dok se Kristina Vidrač, članica Nacionalnog saveta Mađara zahvalila roditeljima što su svoju decu upisali u mađarske razrede, stvorivši tako priliku i nadu da će mađarski jezik, kultura i običaji Mađara još dugo godina opstati na ovim prostorima.

Na kraju prijema, đacima prvacima i njihovim roditeljima uručeni su pokloni grada Zrenjanina i Nacionalnog saveta Mađara.

U novoj školskoj godini u prvi razred Osnovne škole „Servo Mihalj“ iz Mužlje upisan je 71 učenik, od kojih će 22. njih nastavu pohađati na mađarskom, a 49 na srpskom jeziku.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh