I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Đaci iz Taraša priredili svečani doček Prvoju – mužjaku rode (VIDEO)

U živopisnom selu Tarašu đaci ovdašnje Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ kao i  Udruženje „Taraške rode“ po dobroj staroj tradiciji priredili su svečani doček svom najomiljenijem letećem stanovniku Prvoju.

Ova prilika koristi se za obeležavanje gnezda odnosno stubova na kojima se nalaze tako što im se dodeljuje „kućni broj“ na metalnoj tabli. Na crvenom srcu od stiropora ispisana su simbolična imena koja su dala deca, meštani ili pak članovi udruženja. Broj jedan kao i uvek namenjen je Prvoju. Njemu u čast đaci su odrecitovali prigodnu pesmu dobrodošlice.

Selo Taraš jedno je od retkih koje može da se pohvali da poseldnjih godina beleži porast nataliteta. Svake godine u osnovnu školu upiše se od 5 do 7 đaka prvaka, a naredne se očekuje da ih bude 13. Da li ovaj lep trend treba da zahvalimo rodama ili ne taj podatak svakako raduje – kaže Aleksandra Marovac Cucić iz Udruženja „Taraške rode“.

Fordomanija

Pogledajte kako je bilo veselo u Tarašu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh