I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Đaci i profesori Zrenjaninske gimnazije svečano obeležili slavu Sveti Sava

Svečanim obredom osveštanja slavskog kolača i nagrađivanjem primernih đaka u Zrenjaninskoj gimnaziji obeležena je školska slava Sveti Sava.

Uz protojereja dr Ninoslava Kačarića i direktora gimnazije prof Milana Radakovića školsku slavu svim đacima, profesorima i gostima čestitali su kumovi prof Svetlana Gvozdenović Todorović i prof Dragan Gvozdenović te Branislava Golijanin koja je preuzela kumstvo za narednu godinu.

– Ubeđeni smo da nam se svima dešavalo da nam srce zaigra pred lepotom i snagom saznavanja. To su momenti kada učenje postaje čarolija, to je trenutak kada se učitelj u svojoj nauci razigra i oseti veličanstvenost razmene energije. U toj iskrenoj želji da se znanje prenese, učenik prepoznaje učiteljevu čast i stiče poverenje da i sam krene putem nauke i saznanja – reči su kojima su se Svetlana i Dragan Gvozdenović nadahnuto obratili svim prisutnima povodom školske slave.

I Taxi Zrenjanin

Nagrađeni učenici koji su se svojim znanjem istakli u Zrenjaninu

Ovom prilikom prigodnim poklonima nagrađeni su učenici koji su se u prošloj godini istakli svojim znanjem i rezultatima. Tijana Prodanović učenica 3-1, za osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju „Književna olimpijada“ – profesor-mentor Lidija Čolić. Jovana Putić učenica 2-1 za treće mesto na Republičkom takmičenju „Književna olimpijada“, profesor-mentor Dušica Mitić. Albert Makan učenik 4-8 za osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju iz mađarskog jezika i književnosti, profesor-mentor Kornelija Kapuši Pap. Milica Jocić učenica 3-10, za treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti, profesor-mentor Danijela Grbić. Milica Jocić  osvojila je i treće mesto na Republičkom takmičenju iz latinskog jezika, profesor-mentor Daragana Karać, dok je na 15. Međunarodnoj olimpijadi u Moskvi osvojila prvo mesto. Tom uspehu treba pridodati i 2. mesto na NIS-ovoj olimpijadi, a sve uz profesorku-mentora Irinu Ubavić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Branislava Golijanin i prof Milan Radaković

Milica Jocić prvakinja Olimpijade ruskog jezika

Dimitrije Levajac

Među nagrađenim učenicima su i Nevena Daljević učenica 3-9, za treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematike, profesor-mentor Vojin Tolmač. Nemanja Župunski učenik 2-9, Nevena Daljević i Sofija Janjić učenica 4-9 i prošlogodišnji maturant Nikolina Kuprešanin nagrađeni su za osvojeno treće mesto na matematičkom turniru srednjih škola Republike Srbije „Arhimedes“, profesori-mentori: Vojin Tolmač, Goran Manigoda i Jasmina Bulatović. Strahinja Sarić učenik 4-3 za treće mesto na Republičkom takmičenju u besedništvu, profesor-mentor Aleksandra Maksić. Nemanja Savić učenik 3-10, za prvo mesto na Republičkom takmičenju iz robotike, profesor-mentor Nataša Marjanović. Dimitrije Levajac učenik 3-10 za osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju u stonom tenisu, profesor-mentor Gordana Gigić Janjić. Danica Cvetković učenica 1-5 za osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju u plivanju, profesor-mentor Nenad Šukić. Nikola Aćin učenik 4-3 za osvojeno drugo mesto na Republičkom takmičenju u plivanju. Nagrađeni su i prošlogodišnji maturanti Dajana Kuzman za drugo mesto na Republičkom takmičenju iz engleskog jezika profesor Snežana Mićić. Luka Kljajić za treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike, profesor-mentor Nikola Tankosić i Nikolina Kuprešanin za treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji na Republičkom takmičenju iz matematike „Arhimedes“, profesor-mentor Vojin Tolmač.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh