I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Dijamant spreman za otkup uljarica

Kompanija Dijamant spremna je za otkup uljarica, a akontna cena od 42 dinara po kilogramu znatno je viša u odnosu na prethodnu godinu, rekla je danas generalna direktorka te kompanije Slavica Kešelj.

„Cena će se formirati u zavisnosti od aktivnosti, intenziteta i jačine tržišta“, rekla je Kešelj agenciji Beta i dodala da će proizvođači s obzirom na akontnu cenu, stimulaciju i podršku kroz porez, biti zadovoljni otkupom.

Prema procenama stručnjaka, suša nije nanela veliku štetu suncokretu, kao što je to slučaj sa sojom i kukuruzom, tako da u Dijamantu očekuju da otkup bude ostvaren u planiranim količinama.

Na pitanje da li će poskupeti ulje, Kešelj je rekla da će se ta kompanija racionalizacijom procesa i mogućim uštedama truditi da cena bude adekvatna tržištu u Srbiji. „Iscrpećemo sve svoje rezerve i mogućnosti, a cenu gotovog proizvoda formira tržište“, kazala je direktorka zrenjaninskog Dijamanta.
Dragana Raca, vlasnik firme „Raca“ i jedan od najvećih snabdevača zrenajninske uljare, kazala je da je moguće da zbog izvoza cena suncokreta uskoro bude i veća. „Akontna cena je 42 dinara plus porez na dodatu vrednost, ali mislim da je mogla biti 50 dinara, jer bi to bilo realnije. Bojim se da bi iduće nedelje moglo doći do probijanja te cene. Tu je dosta firmi koje robu izvoze. Cena je skromna, ali samo da nam plaćaju“, kazala je Raca.

PerSu marketi

Izvor : Beta

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh