I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Devetočlana porodica u Tarašu ostala bez krova nad glavom

Požar uništio unutrašnjost i veći deo krova kuće u Tarašu, u kojoj živi devetočlana porodica, uključujući i zaslužnog sportistu Specijalne olimpijade Srbije, Ivana Živkova.

Ivan Živkov u dvorištu kuće, koju je zahvatio požar

– Dana 25. novembra, u ranim jutarnjim satima je izbio požar u mojoj kući na adresi, Ive Lole Ribara 33 u Tarašu. Po našem pozivu, došla su vatrogasna kola i pokušala da spasu našu kuću. Srećom, u tom momentu niko od nas devet, koji živimo tu, nije bio u objektu i nije bilo ljudskih žrtava. Kuća, na našu najveću žalost, nije mogla biti spašena, jer je od naboja, plafon je od štukatura, što je lako gorivo i veoma brzo je sve izgorelo – rekao je Ivan Živkov, inače višestruki osvajač medalja u konkurenciji sportista sa invaliditetom.

Policija i Centar za socijalni rad su izašali na lice mesta i napravili izveštaj o situaciji.

I Taxi Zrenjanin

– Pored mene, u kući žive moji roditelji, deda i još petoro braće i sestara, ukupno devet duša. Trenutno smo kod komšija preko puta, koji takođe imaju petoro dece i znamo da ne možemo dugo ostati kod njih – dodao je Ivan Živkov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

USPEŠAN SPORTISTA

Ivan Živkov (25) je od 18. godine član Hendi sport kluba i osvajač je više od 30 medalja na državnim prvenstvima Specijalne olimpijade Srbije u košarci, fudbalu, stonom tenisu, odbojci i atletici.

Nacionalni prvak je za 2018. godinu u atletici, bič – voleju i fudbalu. U junu je bio član odbojkaške UNIFIED ekipe Specijalne olimpijade Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju u II diviziji na međunarodnom odbojkaškom turniru održanom u Zrenjaninu.

Prethodne dve godine (2016. i 2017.) je proglašen za sportistu grada Zrenjanina u kategoriji sportista sa invaliditetom, koju dodeljuje Sportski savez grada Zrenjanina.

Ivan Živkov sa trenerom Hendi sporta, Borislavom Nuhanovićem, koji se mnogo angažovao u pronalaženju rešenja za nastradalu porodicu

Kruna njegove dosadašnje sportske karijere je osvajanje zlata i srebra na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade održanim u Los Anđelesu 2015. godine.

Sledeće godine će u martu zajedno sa reprezentacijom biti član atletske ekipe na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dabiju.

POMOZITE IVANU

Ovim putem šaljemo poziv svim dobrim ljudima, koji bi hteli da pomognu da Ivan ponovo dobije krov nad glavom. Za ovu priliku je otvoren namenski žiro račun:

Erste Bank,

broj računa: 340-20122012-98

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh