I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Devet pacijenata iz Zrenjanina na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine

U Kliničkom centru Vojvodine od korona virusa leče se devet pacijenata iz Zrenjanina, potvrdio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji za novinare. Još osam naših sugrađana nalaze se na bolničkom lečenju u Zrenjaninu.

On je izneo stav epidemiologa po kojima je stanje u Vojvodini nepovoljno.

„Juče, do 15 časova, imali smo najveći broj obolelih u jednom danu u Vojvodini, ukupno 162 od toga 79 u Novom Sadu što i dalje pokazuje da je ovaj grad najugorženiji“, istakao je Mirović.

I Taxi Zrenjanin

U Kliničkom centru Vojvodine od koronavirusa leče se 254 pacijenta. Iz Novog Sada je 161 pacijent, deset iz Vrbasa, devet ih je iz Zrenjanina. Mirović je naveo da su u Pančevačkoj opštoj bolnici 102 obolela, u bolnici u Vrbasu 29, Subotici 57, Sremskoj Mitrovici 112, Vršcu 22 , Somboru 17, Zrenjaninu 8.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Vojvodini je 1.621, od čega u Novom Sadu 796. Od početka epidemije u Vojvodini su preminule 63 osobe.

„Dobra vest je da smo za gotovo sve zavode za javno zdravlje u Vojvodini uspeli da nabavimo PCR mašine. Imamo testiranje u više gradova u Vojvodini, ukupno osam laboratorija. U Vojvodini se ne čeka duže od 24 časa za rezultate testiranja. Država je obezbedila dovoljno testova, Vlada Republike Srbije nam maksimalno pomaže“, zaključio je Mirović.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Zorana Gojkovića gotovo svi okruzi i gradovi i opštine imaju obolele.

„Mi nemamo leka i nemamo mogućnost da lečimo ovaj virus kako smo lečili viruse do sada. U ljudskoj psihi je da odlaze tamo gde nema opasnosti. Dakle neko ima kuću van Novog Sada ili Beograda, il iodlazi kod prijatelja i kod familije u drugo mesto gde objavimo da nema zaraženih i onda oni prenose zarazu i dolazi do disperzije bolesti“, rekao je Gojković.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh